Fins al pròxim dilluns 3 de juliol, es podran presentar les candidatures de dones a una de les vuit categories i a una de les dues subcategories previstes en la reeixida convocatòria. Participa-hi!

Imatge de dona
Imatge de dona. 2020. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

La Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya ha presentat la novena edició dels Premis DonaTIC. La reeixida convocatòria ha començat amb l’obertura del termini de presentació de candidatures. Així doncs, fins al pròxim dilluns 3 de juliol, les persones que ho desitgin podran tramitar la sol·licitud. De fet, les candidatures podran ser proposades per la mateixa candidata o per qualsevol altra persona o institució. En concret, es preveuen vuit categories (Emprenedora, Empresària, Professional, Acadèmica/Investigadora, Divulgadora, Revelació, Estudiant TIC i iniciatives referents) i dues subcategories (dins d’Estudiant TIC, hi ha Universitària i FP i dins d’iniciatives referents, hi ha Empresarial i Entitat, Centre Formatiu o Institució).

L’objectiu dels Premis DonaTIC és reconèixer i donar visibilitat al paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de les tecnologies digitals i les disciplines CTEHM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Humanitats i Matemàtiques), així com oferir referents femenins contemporanis en aquests àmbits. En aquest sentit, les vuit categories i les dues subcategories de guardons s’agrupen en tres àmbits: el professional, l’acadèmic i de revelació, i el de divulgació i iniciatives referents. Les categories i les subcategories són excloents, és a dir, una candidatura només pot presentar-se a una categoria o a una subcategoria.

Un cop tancat el termini, aquestes seran avaluades per un jurat integrat per persones professionals del sector tecnològic. En concret, l’avaluació constarà de dues parts: una primera part a càrrec del comitè tècnic que seleccionarà un màxim de sis semifinalistes per a cadascuna de les categories i una segona part a càrrec del comitè d’honor que serà l’encarregat de triar les candidatures finalistes i la candidatura guanyadora de cada categoria i cada subcategoria. L’acte de lliurament dels Premis DonaTIC tindrà lloc el pròxim dimarts 10 d’octubre, coincidint amb el Dia d’Ada Lovelace en reconeixement de qui va ser la primera programadora.

Les persones interessades poden presentar la candidatura a través d’aquest enllaç en línia.