Actualment, el bloc Famílies TIC disposa de quinze recursos per a fomentar l’ús crític de les tecnologies de la informació i de la comunicació entre els diferents membres de la família.

Imatge de família
Imatge de família. 2021. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

El passat estiu, es va posar en marxa el bloc Famílies TIC amb la voluntat de donar un cop de mà a les famílies per a fomentar l’ús crític de les tecnologies de la informació i de la comunicació a la infància, a l’adolescència i a la joventut. En aquesta línia, recentment, s’ha incorporat un nou recurs al bloc Famílies TIC: el joc de cartes ‘Les pantalles nostres de cada dia’ promogut per la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Mobile World Capital Barcelona i l’empresa Jocs al Segon.

Així doncs, es tracta d'una eina lúdica dissenyada per a fomentar i acompanyar la conversa familiar sobre l'ús dels dispositius digitals. El joc cobreix diferents situacions de conflicte i ofereix propostes i alternatives positives i proporcionades per tal d'establir aliances digitals saludables. La voluntat és passar del focus en la pantalla al diàleg. En concret, disposa de dues modalitats de joc: la modalitat ‘Tenim un problema, en parlem?’, pensada tant per fer-la servir quan hi ha un conflicte i es vol tenir un recurs per poder parlar-ne amb serenor com per parlar abans que sorgeix, i la modalitat ‘Establir una aliança digital’, pensada per tractar els aspectes bàsics dels usos de les pantalles de forma divertida i festiva per tal de poder gestionar posteriorment els conflictes.

Actualment, el bloc Famílies TIC disposa de quinze recursos distribuïts en quatre àmbits: prevenció i sensibilització, acompanyament a les famílies, addiccions a les pantalles i ciberseguretat. Durant els propers mesos i de manera regular, es preveu enriquir el bloc Famílies TIC amb nous recursos.

#FamíliesTIC

#FamíliesDigitalmentResponsables