Retorna, portal que fomenta l'ocupabilitat de joves professionals a comarques rurals
Retorna, portal que fomenta l'ocupabilitat de joves professionals a comarques rurals. Tipus de lletra: Retorna.

"La nostra experiència ens diu que quan els joves marxen a estudiar fora, difícilment tornen al seu poble d’origen", exposa la gerent del CIS, Begoña Garcia. Afegeix que el retorn d'aquests professionals ha estat sempre una de les prioritats del consorci i per això van desenvolupar aquesta eina, que ara s'ha estès a tot el territori català.

El nom del portal és Retorna i deixa clar quin és el seu objectiu. Permet als joves amb titulacions universitàries o formació de grau superior donar-se d’alta, promocionar-se i trobar feina en una comarca rural. A la vegada, les empreses hi poden accedir per cercar perfils professionals que encaixin amb els llocs de feina vacants.

Les persones que s’hi vulguin inscriure han de tenir entre 18 i 40 anys. Hi poden seleccionar el seu sector professional i també les comarques on els interessa treballar. A més, tenen la possibilitat de vincular l’alta al seu perfil de la xarxa professional LinkedIn.

En l'actualitat, el projecte s'està presentant a col·lectius vinculats amb els joves per ampliar la base de dades de professionals que vulguin incorporar-se al mercat laboral en un entorn rural.