El Dia Internacional de les Noies en les TIC se celebra anualment el quart dijous d'abril i sorgeix per iniciativa de la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT), organisme especialitzat de l'ONU. Aviat t'explicarem la iniciativa Punt TIC!

Noies TIC 2023
Noies TIC 2023. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

L'objectiu del Dia Internacional de les Noies en les TIC que enguany se celebra el 27 d'abril de 2023, és promoure i donar a conèixer les oportunitats laborals que ofereix el sector TIC per al futur de les nenes i adolescents i incentivar l'involucrament de les dones joves en carreres vinculades a la tecnologia. Aquest sector continua tenint major presència d'homes. Fins avui, més de 240.000 nenes i dones joves han participat en 7.200 celebracions del Dia Internacional de les Nenes en les TIC en 160 països del món.

En aquest marc, institucions públiques i privades se sumen a dur a terme activitats per a encoratjar i motivar que les nenes participin en carreres amb perfil tecnològic, tant en àmbits d'educació formal i no formal, com de manera professional, en espais d'oci o un altre tipus d'activitats. A Catalunya les dones representen avui el 57% de la població en edat de treballar, només ocupen el 26% dels llocs de treball vinculats al sector de les TIC. Des de la Xarxa Punt TIC ens sumem a la iniciativa un any més i ben aviat donarem a conèixer la campanya i les accions comunicatives.