Grup motor de dones del bloc "Memòria de Barri de la Torrassa i Collblanc" del Punt TIC-Òmnia JIS Arrels
Grup motor de dones del bloc "Memòria de Barri de la Torrassa i Collblanc" del Punt TIC-Òmnia JIS Arrels . Autor: Punt Òmnia JIS/Arrels. 2008. Llicència: BY-SA.

Fa uns deu anys que un grup de dones i alumnes d'informàtica del Punt TIC-Òmnia JIS Arrels del barri de la Torrassa i Collblanc de l'Hospitalet de Barcelona van iniciar un procés de recuperació de la memòria històrica del barri a través del blog Memòries de barri mitjançant el qual van començar a aprendre informàtica i aconseguir fotografies antigues del districte.

Actualment, el grup motor està format per veïnes i veïns amb la participació i col.laboració d'altres persones del barri que s'apropen a aportar les seves fotografies i ara han organitzat l'exposició "Memòria de Barri de la Torrassa i Collblanc", un espai obert al barri i ubicat al Punt Òmnia Jis-Arrels per mostrar la feina de recerca fotogràfica i audiovisual es porta publicant al seu bloc des de l'any 2008.

L'exposició, que es prevé de manera itinerant per diferents espais del districte, es podrà visitar del 8 al 22 de gener al Centre Cultural Collblanc-la Torrassa

A més, mostrarà una primera selecció de testimonis (entrevistes individuals i grupals) publicats al seu canal de YouTube, on veïnes i veïns ens expliquen les fotografies i comparteixen els seus records sobre el barri.

L'àlbum de fotos està permanentment visible i sota llicència Creative Commons (CC) per posar a l'abast de tothom el patrimoni fotogràfic del barri que prové dels àlbums familiars privats del veïnat.