Presentació del projecte RefugIs
Presentació del projecte RefugIs. Autor: Fundesplai. Llicència: Tots els drets reservats.

Fundación Esplai està desenvolupant el projecte RefugIs, amb el suport de Microsoft Ibèrica, a través del qual joves voluntaris i voluntàries d'associacions locals i estudiants de secundària de diverses ciutats espanyoles impartiran tallers d'alfabetització digital i capacitació bàsica en competències de programació a joves refugiats, refugiades, migrants o en situació de sol·licitud d'asil.

Es tracta d'un projecte impulsat per Microsoft Europa que es desenvolupa també a Itàlia (amb la col·laboració de Fondazione Mondo Digitale). L'objectiu és formar 650 persones migrants i refugiades en els propers mesos.

El repte de la iniciativa és superar les diferències d'idioma i cultura a través de la tecnologia, com a codi digital comú, per accelerar l'aprenentatge i l'adquisició d'habilitats tecnològiques, clau per al desenvolupament i integració laboral dels refugiats, les refugiades i les persones migrants.

Els voluntaris i les voluntàries que imparteixen els tallers amb el suport d'associacions locals rebran, prèviament, una formació específica que els permeti capacitar-se per després poder impartir els cursos. Compten amb el suport i el seguiment d'educadors/ores de les associacions que participen en el projecte. La iniciativa comptarà, a més, amb la col·laboració de treballadors/ores de Microsoft Ibèrica, que realitzaran accions de voluntariat corporatiu i donaran suport als formadors/ores en els tallers previstos.

Més informació