Logotip de la iniciativa Reempresa
Logotip de la iniciativa Reempresa.

Durant l'any 2010 es van crear a Catalunya 86.622 empreses, se'n van tancar, però, 98.320. La patronal Cecot, després de molts anys donant suport a emprenedors per crear noves empreses, ha trobat una nova fórmula: evitar que petites empreses que funcionen bé tanquin per no tenir relleu i facilitar els primers passos a emprenedors/ores.

Sorgeix així el concepte de reemprendre. Les persones reemprenedores agafen el testimoni en la gestió d'una empresa ja existent, comprant-la o llogant-la per continuar amb l'activitat i fer-la créixer. Així, la Reempresa ofereix una alternativa a la creació d'una empresa. És també un mitjà senzill i accessible per a les PIME en el seu cicle de vida, que cedeixen el seu èxit empresarial.

La iniciativa Reempresa recull tota la informació sobre aquesta opció i posa en contacte persones emprenedores i aquelles que volen cedir la seva empresa, amés d'oferir assessorament. A través de la seva base de dades es poden fer cerques avançades d'empreses i d'emprenedors/ores. A la plataforma web de Reempresa podreu trobar una guia per als cedents i una altra per a emprenedors/ores amb tota la informació necessària.

 

 

 

Suècia, França, Alemanya, Hola i Austria són països que ja posen en pràctica amb èxit la reemprenedoria i ara és el torn de Catalunya. Es calcula que durant els propers 10 anys es veuran involucrades en processos de cessió 120.000 empreses catalanes.