Tres dinamitzadores i quatre iniciatives digitals de la Xarxa Punt TIC han presentat les candidatures a la primera fase de la nova edició dels guardons europeus.

Imatge d'estrelles
Imatge d'estrelles. 2017. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

Actualment, a la nova edició dels guardons europeus All Digital Awards, la Xarxa Punt TIC compta amb la representació de set projectes transformadors i engrescadors. El passat mes de juny, tres dinamitzadores i quatre iniciatives digitals van presentar les seves candidatures a la primera fase dels guardons europeus All Digital Awards, que a hores d’ara estan sent valorats per un jurat format per persones expertes en l'àmbit digital. Tot seguit, es poden consultar les persones dinamitzadores i les iniciatives digitals presentades:

Núria Lloret del Punt TIC de Can Muntanyola - categoria: millor persona facilitadora

Promotora d'emprenedoria digital i de talent local al Punt TIC de Can Muntanyola, a la localitat de Granollers, va començar a treballar l’any 2005 com a impulsora d'innovació i de dinamització digital en projectes i en esdeveniments. Actualment, la Núria Lloret dinamitza la comunitat de persones professionals autònomes i emprenedores que va néixer l'any 2017 en una trobada d'innovació social digital #WorldCafèTIC. També, ha iniciat un programa de benestar digital dirigit a persones professionals autònomes i emprenedores.

Marta Fontseca del Punt TIC de la Biblioteca Roca Umbert - categoria: millor persona facilitadora

La Marta Fontseca és bibliotecària especialitzada en formació informacional i digital i des de l’any 2005, desenvolupa la seva activitat a la Biblioteca Roca Umbert, a Granollers. Des de l’any 2007, és la responsable del programa de formació digital de la biblioteca, gestionant prop d’una seixantena d’activitats d’iniciació, d’actualització, d’acreditació i d’experimentació digital i un servei de suport digital personalitzat. La seva tasca ha contribuït a formar la ciutadania en competències digitals i apoderar la comunitat i els col·lectius vulnerables.

Moad Ezzamouni del Punt TIC La Florida - Les Planes - categoria: millor persona generadora del canvi

Actualment, en Moad Ezzamouni és el coordinador dels cinc punts de suport digital a la població de la localitat de L’Hospitalet de Llobregat i és el responsable de totes les sessions de formació digital que es realitzen a la localitat. En Moad Ezzamouni ha passat de ser un jove qüestionat pel veïnat del barri a convertir-se en un líder i referent per a ells i per a elles pel que fa a la generació d'habilitats per a la seva autonomia digital. En Moad Ezzamouni ha fet un gran treball comunitari i intergeneracional que ha permès lluitar contra la bretxa digital.

Pòdcast - Punt Òmnia del Centre Cívic l’Escorxador - La Seu d’Urgell - categoria: millor recurs digital

El Punt Òmnia de La Seu d’Urgell, amb el suport de la ràdio local de La Seu d’Urgell, RàdioSeu, impulsa el pòdcast ‘@TIC’. La col·laboració va sorgir l’any 2022 quan la directora de RàdioSeu, Marta Pujantell, va animar la dinamitzadora del Punt Òmnia de La Seu d’Urgell, Ester Collado, a endinsar-se dins del món de la ràdio. En concret, la iniciativa consisteix en la gravació de píndoles d’aprenentatge de pocs minuts de durada sobre conceptes claus de l’àmbit tecnològic, com, per exemple, l'streaming, l'arrova o la geolocalització.

Pòdcast - Punt Òmnia de Santa Coloma de Gramenet - categoria: millor recurs digital

El Punt Òmnia Santa Coloma de Gramenet, gestionat per la Fundació Privada Integramenet, impulsa el pòdcast ‘Sense Cita Prèvia’. La iniciativa va sorgir de la necessitat d’implantar una nova activitat tecnològica per a promoure la participació de les persones usuàries del Punt Òmnia Santa Coloma de Gramenet i per a donar altaveu a la ciutadania. El pòdcast ‘Sense Cita Prèvia’ està conduït per dues presentadores fixes i compta amb la col·laboració de les persones usuàries del Punt Òmnia Santa Coloma de Gramenet, que aporten experiències.

Necesser TIC - Punt TIC del Smartcentre de Santa Bàrbara - categoria: millor recurs digital

En el marc del Dia Internacional de les Dones i de les Nenes en la Ciència, que es commemora l’11 de febrer, i del Dia de les Dones, que es commemora el 8 de març, el Punt TIC Smartcentre de Santa Bàrbara va presentar el ‘Necesser TIC’. La iniciativa va néixer amb la voluntat de trencar esquemes i prejudicis. El ‘Necesser TIC’ inclou diversos elements tecnològics que necessita una persona dinamitzadora TIC com, per exemple, un protector de càmeres, un adaptador de memòries, un USB, un adaptador de ports de telèfon mòbil i un joc de tornavisos.

Bloc Famílies TIC - Secretaria de Polítiques Digitals - categoria: millor recurs digital

Amb la voluntat de donar un cop de mà a les famílies per a fomentar l’ús crític de les tecnologies de la informació i de la comunicació a la infància, a l’adolescència i a la joventut, la Secretaria de Polítiques Digitals va posar en marxa el bloc Famílies TIC. L’objectiu va ser continuar aprofundint en l’acompanyament digital de les famílies i dels infants, dels adolescents i dels joves. En aquesta línia, l'espai compta amb recursos distribuïts en àmbits: prevenció i sensibilització, acompanyament a les famílies, addiccions a les pantalles i ciberseguretat.

El pròxim dimecres 16 d’octubre, la ciutat de Madrid, a Espanya, acollirà la cerimònia d’entrega de la nova edició dels guardons europeus All Digital Awards, en el marc de la celebració de l’esdeveniment All Digital Summit. En aquest sentit, durant la cerimònia d’entrega dels guardons europeus, les persones premiades tindran l’oportunitat de presentar les seves iniciatives davant d’una audiència de més de 200 persones professionals.