Dues persones jugant a videojocs
Dues persones jugant a videojocs. Autor: Pexels. 2019. Llicència: BY-SA.

La proposta busca abordarem propostes videolúdiques de diversos gèneres, des de l’acció i l’aventura al rol i des dels trencaclosques als simuladors, passant fins i tot pels jocs seriosos, propostes de naturalesa lúdica dissenyades amb una finalitat principal que va més enllà de l’entreteniment, sigui formativa o informativa.

El primer dels articles de la sèrie, parla del realisme i el potencial d’immersió dels videojocs. "El públic no exerceix únicament com a espectador, sinó que hi participa activament. Això els confereix un poder particular i extraordinari a l’hora de traslladar-nos a escenaris hipotètics", expliquen des del programa Internet Segura. 

Ens conviden a visitar alguns títols com Hacker (Activision, 1985) o Deus Ex (Eidos Interactive, 2000), que parlen sobre alguns dels dilemes que avui preocupen tothom que fa ús d’Internet. O com  Mirror’s Edge (Electronic Arts, 2008) va crear una aventura amb una societat futurista en què Internet està completament intervingut per les autoritats. I per contra, Watch Dogs (Ubisoft, 2014) ens va convertir en hackers explorant l'impacte de la tecnología en la sociedad moderna treballant el sentit de la responsabilitat i el respecte per les de dades personals i la privacitat de la informació. Syndicate (Electronic Arts, 2012) i Cyberpunk 2077 (CD Projekt RED, 2020) "aborden la deriva malsana de la societat de consum i dibuixen un món on les grans corporacions, que coneixen perfectament els hàbits de la ciutadania i s’han apoderat de la informació més sensible dels individus, acumulen més poder que no els governs democràtics", diuen des de Internet Segura.