Hour of Code
Hour of Code. Tipus de lletra: The Hour of Code.

L'Hora del Codi (Hour of Code) és un moviment global, que arriba a desenes de milions d'estudiants en més de 180 països. Qualsevol persona, en qualsevol lloc del món pot organitzar una Hora del Codi: professorat de centres educatius, educadors/ores extraescolars, dinamitzadors/ores, ens locals, empreses, persones voluntàries, famílies, etc. Ara per ara, hi ha registrats més de 120 mil esdeveniments, 866 dels quals a l'estat espanyol.

La idea és organitzar activitats de programació durant tot el mes de desembre, encara que moltes de les accions se centraran en la setmana del 5 a l'11 de desembre, ja que, se celebra la Setmana Educativa de les Ciències de la Computació.

La iniciativa ofereix diferents recursos a les persones que vulguin organitzar una activitat en el marc de L'Hora del Codi. Així, compta amb un vídeo introductori, tutorials d'una hora de durada i guies adreçades a professorat, monitors, empreses... Els tutorials estan disponibles en més de 30 idiomes i no es necessita experiència per organitzar una trobada.

L'Hora del Codi està organitzada per Code.org, una organització sense ànim de lucre  dedicada a promoure la participació en les Ciències de la Computació a escoles i instituts, amb una especial atenció a incrementar el nombre de dones i alumnes de col·lectius minoritaris que aprenen a programar.