. Tipus de lletra: Presentació Mozilla Clubs Catalunya. Llicència: BY-NC-ND.

Hi ha 2,3 mil milions d'usuaris d'Internet avui, i altres mil milions que entraran en contacte en breu. La Fundació Mozilla destaca que:

és molt important que tothom sap llegir, escriure i participar en el món digital. Si les persones experimenten la web com a fonamental per al seu aprenentatge, el treball i la vida social... entendran el seu paper per a fer que la web sigui oberta, accessible, un recurs per a tothom.”

L'objectiu compartir és ajudar a què les persones es converteixen en consumidors crítics, col·laboradors i participants a la web.

Una dozena de Punt TIC, d'entre els quals trobem alguns centres ubicats dintre de centres penitenciaries, han volgut formar part de la prova pilot.  A través d'aquest projecte, es fomentaran les trobades als Punt TIC, centres de Justícia del programa AlfaDigital i centres educatius per tal d'aprendre a llegir, escriure i participar en el món digital, de manera atractiva, dinàmica i inclusiva.

A través d'aquesta iniciativa, es connecten aprenentatge i acció, es treballa amb un currículum obert i gratuït, testat i millorat per educadors i es fomenta l'accés a les millors pràctiques. Els Mozilla Clubs involucren, a més a més, el compromís de la comunitat i la tutoria global.

Els dinamitzadors i facilitadors digitals involucrats en aquest projecte oferiran un punt de trobada regular als participants, un espai per a desenvolupar habilitats digitals i el lideratge dels seus participants de manera inclusiva i participativa. El compromís és vers la missió d'alfabetització web universal.

A la comunitat de pràctiques “Créixer amb Codi i Robots” promoguda pel programa AlfaDigital i per Punt TIC, els facilitadors digitals trobaran recursos, suport i assessorament, en coordinació amb la xarxa mundial dels Clubs Mozilla.

Per a més informació sobre aquesta iniciativa i sobre com adherir-se, cal contactar l'Oficina de dinamització de la Xarxa Punt.