Núvol de paraules de la presentació d'Start-Up Catalonia al CETAP
Núvol de paraules de la presentació d'Start-Up Catalonia al CETAP.

El conseller delegat de GLOBALleida, Oriol Oró, i la gerent del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Sara Camps, han donat la benvinguda al grup d'empresaris de l’Alt Urgell i Cerdanya que han assistit a la sessió informativa, realitzada al Centre d’Empreses Innovadores de La Seu d’Urgell. L'objectiu ha estat donar a conèixer el programa Start-up Catalonia, que ha obert la convocatòria d’inscripció per poder participar en el procés de selecció de l’1 al 25 de juliol.

L'acceleradora de Lleida donarà suport al creixement d'empreses de fins a cinc anys de vida, amb un servei, producte o model de negoci innovador que tinguin vocació internacional i capacitat per créixer i crear llocs de treball. És un programa pràctic que fomenta l’adquisició de contactes, l’accés a mentors i trobades de networking. De totes les empreses que es presentin per participar en aquest programa només 15 quedaran seleccionades i està previst que comencin a treballar a partir del mes d’octubre.

La finalitat del programa rau en professionalitzar les empreses participants i els seus equips per aconseguir que la facturació, l’exportació, la creació de llocs de treball i el capital social de les empreses s’incrementi. De la primera acceleradora de Catalunya, situada al Parc Científic i Tecnològic de la UdG (Universitat de Girona), que es va posar en marxa en el 2013, sabem que, les 30 empreses que van participar han aconseguit incrementar en un 60% la seva facturació, han creat 72 nous llocs de treball, han multiplicat per quatre el volum d'exportació i han aconseguit finançament per valor d'1,3M€.

L’acceleradora de Lleida, gestionada conjuntament per Start-up Catalonia i GLOBALleida, forma part de la xarxa d’acceleradores coordinada pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya a través de la iniciativa Catalunya Emprèn, amb l’objectiu d’impulsar el creixement d’empreses innovadores i disminuir la mortaldat de projectes empresarials, i garantir que arribi a tots els projectes empresarials del conjunt del territori.