Jordi Ausàs presenta la Xarxa de Centres Rurals de Teletreball. Imatge de: www.viurealspirineus.cat
Jordi Ausàs presenta la Xarxa de Centres Rurals de Teletreball. Imatge de: www.viurealspirineus.cat.

El Departament de Governació i Administracions Públiques i la Fundació Etnodiversitat d’Indra són els impulsors de la Xarxa de Centres Rurals de Teletreball. Aquest nou projecte està orientat a fomentar la inserció laboral de persones amb dificultats i a arrelar la gent al territori a través de les TIC. De fet, entre els quatre centres creats, s'ha donat feina a 24 persones.

Els primers quatre centres de Teletreball que s'han posat en marxa a través d'aquesta xarxa estan situats al Pallars Jussà, concretament a la Pobleta de Bellveí, Salàs de Pallars, Guàrdia de Noguera i Isona. Tots quatre localitats amb una població inferior als 1.000 habitants. La selecció de les quatre poblacions s'ha fet en funció de l'interès mostrat pels ajuntaments, la possibilitat de disposar dels treballadors adients i la disponibilitat d'infraestructures de telecomunicacions adients (Internet de banda ampla). Els ajuntaments han cedit els espais on s'ha ubicat el centre ocupacional.

Si aquest projecte es desenvolupa correctament al Pallars Jussà no es descarta que s'ampliï a altres comarques del Pirineu com el Pallars Sobirà.

Font: Creen quatre telecentres al Pallars Jussà que donaran feina a 24 persones, de AltPirineu.org.