Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Nova edició dels Premis Dona TIC 2019

Publicat el 15/07/2019
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Imatge per il·lustrar la notícia sobre els Premis Dona TIC 2019
Imatge per il·lustrar la notícia sobre els Premis Dona TIC 2019, per Pexels. 2019. Llicència: BY-SA

El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública amb la col·laboració de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona engegen una nova edició dels Premis Dona TIC per a impulsar i donar visibilitat a dones de l'àmbit tecnològic i animar les nenes i dones joves a estudiar enginyeries i assumir posicions de lideratge en el sector. La recepció de candidatures està oberta fins al 16 de setembre 2019 per a les set categories dels premis que es lliuraran el dia 8 d’octubre, Dia d’Ada Lovelace.

Els Premis Dona TIC promouen l’accés de les dones a l’àmbit tecnològic, n’incrementen la presència, reconeixen el paper essencial d’aquelles que ja pertanyen al món TIC i, en fomenten la participació en la construcció de la societat digital amb criteris d’igualtat.

S'estructuren en set categories, segons el perfil professional, i quatre subcategories, i són excloents entre si; per tant, una mateixa candidatura només es pot presentar a una d'aquestes categories:

  • 1. Emprenedora: dona fundadora o cofundadora d'una empresa en actiu del sector de les TIC o que ha dut a terme innovacions en l'empresa familiar, com a intraemprenedora.
  • 2. Professional: dona que treballa per a una empresa, organització o pel seu compte, que es dedica a l'àmbit de les TIC i té una titulació universitària de l'àmbit de les TIC.
  • 3. Acadèmica/Investigadora: dona que es dedica a la formació i/o recerca en l'àmbit de les TIC i té una titulació universitària de l'àmbit de les TIC.
  • 4. Divulgadora: dona que treballa en l'àmbit de la comunicació o que ha dut a terme activitats de divulgació vinculades a les TIC.
  • 5. Dona TIC Revelació: dona amb una trajectòria curta molt rellevant i un paper significatiu i destacable en l'àmbit de les TIC.
  • 6. Estudiant TIC:

6.1. Estudiant TIC Universitària: noia estudiant de qualsevol titulació universitària de l'àmbit de les TIC que ha desenvolupat un projecte i/o iniciativa destacable en l'àmbit de les TIC. Es considera estudiant la noia matriculada en el moment de la convocatòria dels Premis i es recomana presentar una carta de referència del centre o d'algun professor o professora.
6.2. Estudiant TIC FP: noia estudiant de qualsevol cicle formatiu de FP de l'àmbit de les TIC que ha desenvolupat o està desenvolupant un projecte i/o iniciativa destacable en l'àmbit de les TIC. Es considera estudiant la noia matriculada en el moment de la convocatòria dels Premis i es recomana presentar una carta de referència del centre o d'algun professor o professora.

  • 7. Iniciatives Referents:

7.1. Iniciativa Referent Empresarial: empresa, executiu/-iva en cap o equip que hagi desenvolupat una iniciativa pròpia que valori el paper de la dona en l'àmbit de les TIC.
7.2. Iniciativa Referent d'Entitat, Centre Formatiu/Institució: entitat i/o centre formatiu/institució, executiu/-iva en cap o equip que hagi desenvolupat una iniciativa pròpia que valori el paper de la dona en l'àmbit de les TIC.

La gala de lliurament dels Premis Dona TIC 2019 serà el 8 d'octubre, Dia d’Ada Lovelace, a la Sala Barts de Barcelona.

Per a més informació, podeu consultar les bases i tràmits de la convocatòria.