Imatge per il·lustrar la notícia sobre els Premis Dona TIC 2019
Imatge per il·lustrar la notícia sobre els Premis Dona TIC 2019. Autor: Pexels. 2019. Llicència: BY-SA.

Els Premis Dona TIC promouen l’accés de les dones a l’àmbit tecnològic, n’incrementen la presència, reconeixen el paper essencial d’aquelles que ja pertanyen al món TIC i, en fomenten la participació en la construcció de la societat digital amb criteris d’igualtat.

S'estructuren en set categories, segons el perfil professional, i quatre subcategories, i són excloents entre si; per tant, una mateixa candidatura només es pot presentar a una d'aquestes categories:

  • 1. Emprenedora: dona fundadora o cofundadora d'una empresa en actiu del sector de les TIC o que ha dut a terme innovacions en l'empresa familiar, com a intraemprenedora.
  • 2. Professional: dona que treballa per a una empresa, organització o pel seu compte, que es dedica a l'àmbit de les TIC i té una titulació universitària de l'àmbit de les TIC.
  • 3. Acadèmica/Investigadora: dona que es dedica a la formació i/o recerca en l'àmbit de les TIC i té una titulació universitària de l'àmbit de les TIC.
  • 4. Divulgadora: dona que treballa en l'àmbit de la comunicació o que ha dut a terme activitats de divulgació vinculades a les TIC.
  • 5. Dona TIC Revelació: dona amb una trajectòria curta molt rellevant i un paper significatiu i destacable en l'àmbit de les TIC.
  • 6. Estudiant TIC:

6.1. Estudiant TIC Universitària: noia estudiant de qualsevol titulació universitària de l'àmbit de les TIC que ha desenvolupat un projecte i/o iniciativa destacable en l'àmbit de les TIC. Es considera estudiant la noia matriculada en el moment de la convocatòria dels Premis i es recomana presentar una carta de referència del centre o d'algun professor o professora.
6.2. Estudiant TIC FP: noia estudiant de qualsevol cicle formatiu de FP de l'àmbit de les TIC que ha desenvolupat o està desenvolupant un projecte i/o iniciativa destacable en l'àmbit de les TIC. Es considera estudiant la noia matriculada en el moment de la convocatòria dels Premis i es recomana presentar una carta de referència del centre o d'algun professor o professora.

  • 7. Iniciatives Referents:

7.1. Iniciativa Referent Empresarial: empresa, executiu/-iva en cap o equip que hagi desenvolupat una iniciativa pròpia que valori el paper de la dona en l'àmbit de les TIC.
7.2. Iniciativa Referent d'Entitat, Centre Formatiu/Institució: entitat i/o centre formatiu/institució, executiu/-iva en cap o equip que hagi desenvolupat una iniciativa pròpia que valori el paper de la dona en l'àmbit de les TIC.

La gala de lliurament dels Premis Dona TIC 2019 serà el 8 d'octubre, Dia d’Ada Lovelace, a la Sala Barts de Barcelona.

Per a més informació, podeu consultar les bases i tràmits de la convocatòria.