El CTecno impulsa la tercera edició d'ApadrinaTIC, una iniciativa que facilita la inclusió al món laboral dels estudiants de carreres tecnològiques amb la col·laboració amb empreses de l’ecosistema TIC.

ApadrinaTIC 2023
ApadrinaTIC 2023.

ApadrinaTIC és un programa de beques i mentories impulsades pel Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) per a estudiats de graus i màster TIC de les universitats catalanes. S'estableixen dues modalitats d'ajudes: la modalitat A d'ajuda de suport econòmic i un programa de mentoria, per a alumnes de graus TIC i la modalitat B, un programa de mentoria supervisat per part de professionals de les empreses tecnològiques col·laboradores del programa ApadrinaTIC del Cercle Tecnològic per a alumnes de màster oficial TIC.

El CTecno va presentar el 17 de gener la tercera edició d'aquestes beques facilitant la trobada dels estudiants amb les empreses tecnològiques. "A les mentories arriben estudiants plens de neguits sobre el seu futur professional. Un dels becats afegeix que coneixen les grans plataformes, però no saben que hi ha un sector TIC potent en l'àmbit local. Aquí tenim deures a fer", va explicar Liliana Arroyo, directora general de Societat Digital.

La nova edició arrancarà a mitjan mes de febrer fins al mes de maig. Durant aquest període, cada participant tindrà assignat una persona tutora d'una de les divuit empreses que participaran enguany, entre les quals es troben companyies com Cisco, Parlem, Basetis o Colt, entre altres.

La primera i la segona edició d'ApadrinaTIC van comptar amb una participació de disset i trenta-u alumnes, respectivament. La tercera edició disposa de 64 sol·licituds, tot i que la previsió inicial és obrir cinquanta places. Per escollir els participants, existeixen criteris de selecció diversos que tenen en compte des de l'expedient acadèmic fins als costos econòmics del grau. També es té en compte la participació femenina amb la intenció de posar el focus en la bretxa de gènere en un sector TIC.