El 'TIC Truck 6.0’ és el projecte itinerant de suport digital ubicat en un contenidor de transport marítim reciclat. La iniciativa, impulsada per l'Ajuntament de l'Hospitalet i el Punt TIC la Florida-les Planes, busca reduir la bretxa digital.

Primera formació al TIC Truck 6.0 del Punt TIC La Florida-Les Planes
Primera formació al TIC Truck 6.0 del Punt TIC La Florida-Les Planes. 2023. Tipus de lletra: Instagram Punt TIC La Florida-Les Planes. Llicència: Tots els drets reservats.

Aquest punt serà itinerant per tota la ciutat i comptarà amb accions de suport en diferents tràmits digitals. Joves del Punt TIC la Florida-les Planes, gestionat per la Fundacio AEMA, dinamitzen aquest espai recolzant persones que no tinguin habilitats digital i empoderant-les en les noves tecnologies. Els i les joves treballadores venen d'un projecte formatiu que es deia CEPLAN adreçat a joves del territori. Des de l'entitat van formar-los com a dinamitzadors socials digitals.

L'objectiu del TIC Truck 6.0 és acostar la ciutadania a la tecnologia, sobre tot aquelles persones que no ho han pogut fer fins ara per diferents motius. amb una permanència d’un mes a cada ubicació. El projecte s'ha posat en funcionament el 17 de març de 2023 i la idea és que tingui una permanència d’un mes a cada ubicació. Cada divendres realitzaran píndoles formatives itinerants i la primera ha estat la píndola de "Coneix el teu mòbil". Amb aquesta iniciativa, qualsevol persona de diferents barris en situació de vulnerabilitat de l'Hospitalet podrà aprendre a realitzar els seus tràmits digitals i gestions en línia per reduir el màxim la bretxa digital.