L’European Metaverse Research Network estudiarà els beneficis, els riscos i els desafiaments potencials dels mons virtuals en col·laboració amb la indústria i la societat civil. Interessant!

Imatge d'European Metaverse Research Network (EMRN)
Imatge d'European Metaverse Research Network (EMRN). 2023. Tipus de lletra: European Metaverse Research Network (EMRN). Llicència: Tots els drets reservats.

La ciutat de Barcelona acollirà l’European Metaverse Research Network (EMRN), la primera xarxa de recerca a Europa especialitzada en el metavers. El nou organisme estarà coordinat per l’investigador de l’Institut de Neurociències de la Universitat de Barcelona (UB), Mel Slater, i estarà conformat per centres d’investigació provinents de set països que estudiaran els beneficis, els riscos i els desafiaments potencials dels mons virtuals en col·laboració amb la indústria, la societat civil i les administracions públiques.

Així doncs, Slater ha explicat que el nou organisme estudiarà els aspectes controvertits d’aquest nou paradigma tecnològic, tenint en compte qüestions com les implicacions legals, l’impacte social o les bases econòmiques. També, es procurarà facilitar la transferència de coneixement cap al sector productiu. Pel que fa als membres de l’European Metaverse Research Network, aquests són la Universitat de Barcelona, la Universitat d’Alacant, la Universitat Dauphine (França), la Universitat de Ciències Aplicades de Magdeburg-Stendal (Alemanya), la Universitat Politècnica de Milà (Itàlia), el Renaissance Numérique (França), els Instituts de Recerca (Suècia), l’Organització de Recerca Científica Aplicada (Països Baixos) i la Universitat de Tecnologia de Poznan (Polònia).