ClapClap és una plataforma gratuïta de reproducció en línia que vol esdevenir en un nou canal de difusió de contingut en català per visibilitzar les persones que creen contingut en català.

Imatge de la plataforma ClapClap
Imatge de la plataforma ClapClap. Autor: ClapClap.cat.

L’ús del català entre els joves es troba en una situació d’emergència. Només el 35,2% dels joves de 15 anys a 29 del Principat tenen el català com a llengua habitual, un 34,5% a les Illes i un 0,1% a Catalunya Nord. Així ho recull l'estudi "Joves i ús del català: una radiografia del sector audiovisual", de l'observatori Mèdia.cat. Amb l'objectiu de revertir aquesta situació neix ClapClap, que serà integrada en un primer moment per les plataformes de vídeo YouTube i Twitch, però a poc a poc n'afegiran altres com ara Instagram i TikTok.

La finalitat principal és ajudar a difondre la llengua catalana en el sector més jove de la població que són els qui passen més temps a les xarxes socials. L’accés a ClapClap és gratuït i tothom podrà accedir al contingut a través de diferents temàtiques, veure’n els canals en directe i descobrir-hi nous creadors des de qualsevol dispositiu amb connexió a internet. 

La plataforma compta també amb dues opcions de subscripció: una de mensual i una d’anual. Els avantatges són que tindran accés a continguts avançats, com per exemple "donar claps", que són com els “m’agrada” de les xarxes socials. Cada persona creadora podrà donar fins a cinc a cada vídeo, de manera que es contribueix a augmentar els beneficis d'un creador/a i també ajuda a finançar la plataforma. Les persones subscrites podran navegar per ClapClap sense veure publicitat o accedir a contingut de manera exclusiva, entre d'altres.