Robot
Robot. Tipus de lletra: Bitbot.cat.

La Generalitat de Catalunya va presentar el passat 14 d'octubre el programa Bitbot.cat, que busca la millora de la competència digital dels i les joves i promoure el creixement de les vocacions tecnològiques. Ho fa a través d'activitats extraescolars de programació i robòtica.

El sector de les TIC a Catalunya, i a tot Europa, té una mancança greu de professionals. Per això el Govern de Catalunya s'ha proposat impulsar les vocacions en l’àmbit STEM (Science, Technology, Engineering i Mathematics) i no perdre l’oportunitat de cobrir més del 50% dels 1,5 milions de nous llocs de treball que es crearan a Europa d’aquí al 2020 en aquest sector.

El programa Bitbot.cat s’articula al voltant de quatre eixos:

  • Creació d'un catàleg i d'una agenda d'activitats extraescolars en robòtica i programació.
  • Definició de programes formatius i certificació de monitors/ores en robòtica i programació, en col·laboració amb el CitiLab de Cornellà
  • Xerrades-taller per a les associacions de famílies d’alumnes i docents, amb la col·laboració de la FaPac.
  • Promoció, difusió i foment de la participació en competicions i premis de l’àmbit de la programació i la robòtica.

Si vols formar-te com a monitor/a de programació i robòtica et pots posar en contacte amb formacio[arrova]bitbot.cat i si vols organitzar una xerrada al teu centre pots escriure a xerrades[arrova]bitbot.cat.

Bitbot.cat és una iniciativa de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital del Departament de la Presidència amb la col·laboració de la Secretaria de Polítiques Educatives del Departament d’Ensenyament.

Més informació