El Mobile World Congress (MWC) 2023 se celebrarà a Barcelona entre el 27 de febrer i el 2 de març espera prop de 80.000 visitants i 2.000 expositors. Coneix el que trobaràs!

Mobile World Congress 2022
Mobile World Congress 2022. 2022. Tipus de lletra: GSMA.

Els desafiaments del 6G

Per a la persona usuària significarà més ample de banda, que es puguin connectar més dispositius amb menys latència, i que en un futur fins i tot sigui plausible oblidar-se de tenir fibra a casa perquè el 6G oferirà connectivitat de sobres. No obstant això, perquè això sigui possible, el 6G haurà d'anar vinculat a un canvi a la tarifa que subministren els operadors, que hauria de ser il·limitada. El MWC 2023 també servirà de lloc de trobada real entre els grans grups que s'encarreguen de definir els estàndards del 6G, i s'espera que un dels debats se centri com aconseguir que aquest sistema de connectivitat sigui respectuós amb el medi ambient.

Del metavers al mattervers

La indústria relacionada amb el metavers centrarà els seus esforços en un públic objectiu que passa de la persona consumidora al teixit empresarial, cosa que ha comportat la creació d'una nova paraula clau que la indústria vol visibilitzar: matterverse. La paraula també es refereix a realitat virtual o augmentada, però lligada al fet físic i a les empreses. Per exemple, al sector de la construcció s'han incrementat les vendes en realitat virtual.

Primera trobada de dones emprenedores

La Generalitat de Catalunya organitzarà una trobada internacional entre 15 dones emprenedores catalanes de l’àmbit tecnològic i 15 dones emprenedores provinents de països àrabs en el marc del Mobile World Congress, Liliana Arroyo, nova directora general de Societat Digital del departament d’Empresa i Treball, liderarà la primera trobada de dones emprenedores tecnològiques catalanes i àrabs al MWC 2023 per lluitar contra la bretxa digital que afecta moltes persones a Catalunya, ja sigui per problemes econòmics, de formació o, fins i tot, d'edat.

La trobada es durà a terme al 4YFN i posarà en contacte empresàries tecnològiques que treballen en àmbits similars. Les empresàries duran a terme una sessió de pitching davant del públic del congrés el 2 de març a les 11.15 h.

Activitats d'm4Social

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, a través del projecte m4Social i en col·laboració amb l’European Social Network (ESN), realitza un programa d’activitats al Mobile World Congress el dia 2 de març entre les 12 i les 14h. L'objectiu és donar a conèixer iniciatives, tant de les entitats socials com de les administracions públiques, que volen reduir la bretxa digital, sobretot en l’accés als serveis socials, així com millorar l’atenció i el benestar de les persones, en especial dels col·lectius que es troben en situació de vulnerabilitat.

La jornada compta amb dues experiències internacionals sobre tecnologia i acció social per a millorar l’atenció a les persones amb Christopher Wroath, director de Transformació DIgital de l’NHS Education for Scotland. Thomas Lyhne, consultor del Social og Boligstyrelsen de Dinamarca. La sessió estarà moderada per l'Alfonso Lara Montero, director executiu de l’European Social Network.