La campanya busca sensibilitzar al voltant dels diferents riscos del món digital a adolescents i joves i parla del ciberassetjament, de la identitat digital i de l’ús abusiu d’Internet.

Imatge de la campanya
Imatge de la campanya. 2024. Tipus de lletra: Agència de Ciberseguretat de Catalunya. Llicència: Tots els drets reservats.

El mes d’octubre és el mes europeu de la ciberseguretat. En aquest marc, l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya ha posat en marxa una nova campanya de difusió. Sota el títol ‘Amb la ciberseguretat, no te la juguis!’, la nova campanya de difusió de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya busca sensibilitzar al voltant dels diferents riscos i perills del món digital a adolescents i joves. Així doncs, parla del ciberassetjament, de les estafes a través de les xarxes socials, dels fraus dins del món dels videojocs, de les contrasenyes segures, del doble factor d’autenticació, de la gestió de la identitat digital i de l’ús abusiu dins d’Internet.

Des de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, s’afirma que la conscienciació ciutadana és fonamental per a prevenir conductes de risc que afavoreixin incidents de ciberseguretat i s’afegeix que conèixer i identificar els comportaments que posen en risc adolescents i joves és essencial per a saber com actuar en cada situació i en cada circumstància i d'aquesta manera, aconseguir mantenir una vida digital segura i saludable.