Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Més de 2600 participants a la Get Online Week a Espanya

Publicat el 29/03/2016
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Get Online Week 2016
Get Online Week 2016. 2016. Font: Comunidad Redes de Telecentros. Llicència: Tots els drets reservats

Un total de 2662 han participat a Espanya a la Get Online Week, celebrada entre el 14 i el 20 de març. Es tracta d'un projecte impulsat per Telecentre Europe, on enguany han participat xarxes de telecentres de 19 països diferents.

“Impulsant la capacitació digital” ha estat el lema d'aquesta setena edició de la GOW, que un any més ha volgut capacitar i conscienciar a més persones en matèries com la identitat en línia, la ciberseguretat, les competències tecnològiques o el coneixement d'eines per tal que els i les ciutadanes esdevinguin usuaris d'Internet amb plens drets i deures.

L'Asociación Comunidad de Redes de Telecentros ha estat l'encarregada de liderar el projecte entre les xarxes de telecentres estatals. Durant tota la setmana es van programar activitats entorn a les noves professions, la formació per a l'ocupabilitat i l'acreditació de competències digitals com a eix central. Aquí teniu una llista d'algunes de les accions que es van desenvolupar en el marc de la Get Online Week 2016:

  • XV Trobada de Xarxes de Telecentres: Taller “Design Thinking per a la Innovació Social Digital”, un model metodològic de pensament disruptiu on es va abordar la creació d'idees espontànies i propostes d'innovació social digital, dirigides a resoldre desafiaments socials. Van participar 80 tècnics de xarxes de telecentres de tota Espanya.
  • El Pla d'Alfabetització Tecnològica amb sessions informatives sobre eines i recursos TIC per a la recerca de feina, currículum digital o eines ofimàtiques, entre altres. A Extremadura, es van desenvolupar 120 accions formatives amb un total de 1100 participants.
  • Els tallers “Skillage, estàs preparat per a ser contractat/ada?” a Tudela van servir per analitzar les competències digitals dels i les participants i poder oferir recomanacions per a millorar les seves habilitats.
  • Telecentres de Castella i Lleó, Galicia, Andalusia i la Fundació Esplai també van programar alguns tallers de formació presencial i online per ajudar als joves a millorar la seva ocupabilitat mitjançant l'aprenentatge i l'ús de les TIC. Entre tots els tallers s'han superat els 1300 participants.