Imatge de la presentació de guifi.net a les Jornades de PL de les Terres de l'Ebre
Imatge de la presentació de guifi.net a les Jornades de PL de les Terres de l'Ebre.

Aquesta iniciativa s'ha dividit en una jornada d’introducció i formació entorn les eines de programari lliure per a la creació i gestió de blocs, i en una jornada acadèmica en què diferents ponents han parlat sobre totes les possibilitats que ens ofereix el programari lliure, i en especial, sobre la xarxa guifi.net.

La primera activitat va tenir lloc als Punt TIC de les Terres de l’Ebre el divendres dia 5. Els centres col·laboradors van ser: Punt TIC d’Amposta, Punt TIC de la Ribera d’Ebre, Punt TIC de la Terra Alta, Punt TIC de l’Ametlla de Mar, Punt TIC de Deltebre, Punt TIC de Roquetes, Punt TIC de la Sènia, Punt TIC-Òmnia de Tortosa, Punt TIC Santa Bàrbara i l’Institut de l’Ebre.

La segona jornada es va celebrar a la seu del Consell Comarcal de la Terra Alta i va comptar amb la participació dels ponents Ramón Roca i Lluis Dalmau, president i secretari de la xarxa guifi.net, Sergi Tur, professor de l’ Institut de l’Ebre i membre de la xarxa guifi.net de les Terres de l’Ebre, i David Gil, vocal de guifi.net.

Gràcies a la col·laboració dels ATICTES també es van poder seguir les jornades en directe a través del següent enllaç: http://tv.atictes.cat. podeu veure els vídeos de les conferències:

  • “La xarxa oberta per al desenvolupament del país i la societat guifi.net”, a càrrec de Ramon Roca i Lluis Dalmau. Enllaç al vídeo.
  • “Guifi.net a Terres de l’Ebre: estat de la xarxa guifi.net i projectes en desenvolupament a les Terres de l’Ebre”, a càrrec de Sergi Tur Badenas. Enllaç al vídeo.
  • “Guifi.net i el programari lliure”, a càrrec de Gil Forcada Codinachs. Enllaç al vídeo.

L’objectiu d’aquestes jornades no és només fer xerrades tècniques sobre el món del programari lliure, també volen apropar l’usuari/ària del carrer a l’ús del programari lliure i a l’alternativa lliure, que molts cops, simplement pel desconeixement, no ho contemplen com una eina de treball.

Un total de més de cent persones, entre divendres i dissabte, van participar d’aquestes jornades, cosa que encoratja als organitzadors per seguir treballant i promocionant el programari lliure en properes edicions.