El projecte Fab Lab serà un nou laboratori d’innovació oberta que s’ubicarà en el Centre Històric de Lleida amb l’objectiu d’apropar la tecnologia, la ciència i el disseny de la fabricació digital a tota la ciutadania i capacitar les persones en l’ús d’aquesta tecnologia.

Fab Lab Lleida
Fab Lab Lleida.

El projecte del Fab Lab Lleida es va presentar al públic el passat 16 de febrer i serà un espai obert a tots els públics que oferirà eines, coneixement i acompanyament professional a projectes de base tecnològica, com per exemple l'impressió 3D i la fabricació digital passant per la robòtica, la programació creativa, la realitat virtual i augmentada, etc.

S’ubicarà a l’edifici del Mercat del Pla i comptarà amb tallers per a ús de maquinària, espais per a la gestió i la formació i un espai àgora per fer-hi activitats de format divers. El projecte serà un nou recurs pedagògic al servei de la comunitat educativa i un espai de creació i d'innovació social i, alhora, un lloc de trobada per a l'impuls de l'emprenedoria i de treball per a la innovació empresarial.