Imatge del iFEST 2017
Imatge del iFEST 2017. Autor: Catalunya Emprèn. Generalitat de Catalunya. 2017. Llicència: Tots els drets reservats.

La edició 2019 s’estrena amb el programa iFest Countdown, un programa d’aprenentatge i competició en el qual els i les participants desenvoluparan prototips de reptes d’empreses, que seran exposats i defensats a l’iFest Day Zero el 2019.

L’iFest Countdown es basa en una metodologia basada en els principis de l’emprenedoria i la disrupció en innovació, on els participants formaran equips de treball i coneixeran l’ecosistema d’startups i rebran el suport de mentors/es protagonistes de l’ecosistema emprenedor.

Diverses empreses han plantejat el seu repte com ICAEN, Aigües de Barcelona, Cuatrecases, Parc Científic, Gremi de Jardineria, Atrápalo, Cannon, MWC, Penguin Random House i Vodafone perquè centenars d'equips n’aportin una solució.

Entre les activitats programades, hi haurà webinars tecnològics sobre intel·ligència artificial, robòtica avançada, realitat augmentada i virtual, Big Data , IOT, etc; tallers pràctics, visites a entitats, startups, coworkings, parcs científics, acceleradores...

El programa acabarà amb la realització d’un prototip que es defensarà al Congrès iFest Zero. Entre els premis previstos hi ha un viatge a Silicon Valley, per a 3 membres de l’equip guanyador per conèixer el bressol de l’emprenedoria a San Franscisco i accelerar el projecte durant un mes.

Les inscripcions encara estan obertes i es poden realitzar per equips omplint aquest formulari. L’estructura dels equips ha de ser de 3 a 6 players (participants) amb un Shaker (docent o responsables major de 18 anys)