Susana Ferrer, cap de secció d’Innovació i Promoció Empresarial i Pau Llauger, tècnic AODL en tecnologies digitals a la JdIS 2019
Susana Ferrer, cap de secció d’Innovació i Promoció Empresarial i Pau Llauger, tècnic AODL en tecnologies digitals a la JdIS 2019. Autor: Ajuntament de Girona. 2019. Tipus de lletra: Experiència LabGI!. Llicència: Tots els drets reservats.

L’Experiència LabGi és una iniciativa basada en la innovació oberta per la generació de solucions disruptives a reptes complexos amb l’objectiu d’afavorir a la competitivitat i consolidació d’empreses.

Davant el repte proposat en aquesta edició per l’empresa gironina Eventis (plataforma de promoció cultural que vol fer un salt al món del turisme), l’Experiència LabGi, després d’una primera jornada inspiradora al voltant de la imatge i la promoció turística, ofereix la possibilitat de participar, per una banda, a dues noves jornades inspiradores.

La primera de les jornades està prevista pel dimecres 18 de setembre, sota el títol Creativitat i la innovació turística en l’àmbit del  ‘Mindful Travel’. ‘Mindful Travel’, o turisme conscient, és una modalitat de turisme centrat en la qualitat de vida i la transformació de les persones i les destinacions, buscant l’equilibri intern i amb l’entorn. La jornada estarà guiada per Edgar Tarrés, fundador de Mindfulkit i director del Postgrau de Turisme i espiritualitat a la Fundació UdG.  La sessió es realitzarà a l’Auditori del Centre Cultural La Mercè a partir de les 10 del matí, és necessària inscripció prèvia.

La segona jornada inspiradora, serà de la mà de Montserrat Peñarroya, directora de l’Institut Internacional d’Investigació de la Societat de la Informació i el Coneixement, i tractarà sobre com innovar en el sector turístic i com adaptar les destinacions turístiques a les noves tendències. La sessió serà el dijous 19 de setembre, a partir de les 16.30h a l’Auditori Manel Xifra del Parc Científic i Tecnològic de la UdG i també és necessari inscriure's prèviament.

Finalment, es realitzarà un curs de creativitat i innovació oberta els divendres del 27 de setembre a l’11 d’octubre, per aprendre a com conceptualitzar i executar un procés d’innovació oberta.  La innovació oberta planteja la necessitat de trobar solucions a partir de la col·laboració de persones diverses que juntes poden aportar visions i solucions disruptives a reptes cada vegada més complexos. 

Aquest curs, conduït per Novagroup, té per objectiu afavorir a desenvolupar una cultura de la creativitat i la innovació en les persones i en les organitzacions, així com aprendre tècniques i processos de cocreació en equips. Les persones participants tindran l'ocasió, un cop finalitzat el curs, de participar en posar en pràctica aquests coneixements davant el repte proposat.

L'Experiència LabGi! és un projecte impulsat per Girona Emprèn de l'Ajuntament de Girona amb la col·laboració de l'AENTEG i es finança amb fons propis de l'Ajuntament de Girona i una subvenció de la Diputació de Girona en el marc d'ajuts a projectes singulars de desenvolupament econòmic corresponent a l'any 2019.