16a trobada de Redes de Telecentros
16a trobada de Redes de Telecentros. Autor: Twitter Comunidad Redes de Telecentros. 2017. Llicència: Tots els drets reservats.

Dimecres, 22 de març, s'ha realitzar l'assemblea ordinària de l'associació Comunidad Redes de Telecentros. S'hi ha aprovat el pla d'actuació per al 2017 i la trobada anual de les xarxes, amb l'objectiu d'enfortir el paper que juguen els telecentres en el desenvolupament d'habilitats tecnològiques.

El dia 23 s'ha portat a terme la trobada de xarxes de telecentres, sota el lema "Formación para la e-inclusión" i que se celebra en el marc de la Get Online Week. Ha comptat amb una ponència inicial i dues taules d'experiències.

Susana Lluna i Javier Pedreira "Wicho" han obert el programa amb la presentació del llibre "Los nativos digitales no existen", aportant una visió diferent a la idea que un/a "nadiu digital" ho és simplement pel fet d'haver nascut amb posterioritat als anys 90. El llibre serveix com a guia per a pares i mares, professorat, orientadors/ores, i en el nostre cas, professionals de les xarxes de telecentres, que en el seu treball diari s'enfronten al repte de treballar en una formació no reglada amb nadius i no nadius digitals.

Després, la trobada s'ha centrat en la formació per a dinamitzadors/ores i en la robòtica educativa, amb l'exposició de diferents projectes que s'estan portant a terme.

La trobada s'ha pogut seguir en directe per streaming i a través de Twitter amb l'etiqueta #16encuentro.