SETEM Catalunya organitza una nova edició del Mobile Social Congress que busca abordar com posar la tecnologia al servei de la vida i exposar les vulneracions de drets humans i ambientals de la indústria electrònica. Inscriure't!

Activistes i treballadores de SETEM Catalunya reunides a l’entrada del Mobile World Congress 2022 (MWC)
Activistes i treballadores de SETEM Catalunya reunides a l’entrada del Mobile World Congress 2022 (MWC). 2022. Tipus de lletra: SETEM Catalunya. Llicència: BY-NC-SA.

El Mobiles Social Congress (MSC), organitzat per SETEM Catalunya, reivindicar un any més l'electrònica sostenible i justa. Enguany fa la seva vuitena edició a la capital catalana en un moment en què també es donen cita tot tipus d'empreses i indústries a la recerca de les innovacions més capdavanteres al Mobile World Congress, a la Fira Barcelona. Reunirà persones expertes d'arreu del món per abordar les violacions dels drets humans i ambientals a les cadenes de valor de l'electrònica, especialment en les fases d'extracció i producció.

El lema del programa d'enguany és 'Posem la tecnologia al servei de la vida'. Aquest #MSC23 busca abordar com posar la tecnologia al servei de la vida, entenent la vida com el benestar de les persones als dos extrems de la cadena de subministrament de producció i consum, i l'equilibri necessari per mantenir els ecosistemes que sostenen la biodiversitat i la vida humana al planeta Terra. Consulta aquí tot el programa.

Del 27 de febrer al 2 de març, l'esdeveniment proposa un model híbrid entre teoria i pràctica: el dijous 2 de març se celebraran al Pati Manning taules rodones que exposaran la vulneració dels drets humans i ambientals que es produeixen a les cadenes de subministrament del sector tecnològic, especialment durant l'extracció i fabricació. El divendres 3 de març se celebrarà un cinefòrum. El dissabte 4 de març al Convent de Sant Agustí hi haurà un taller de reparació de petits aparells electrònics, una 'Install Party' per a la instal·lació de software lliure i una exposició i jocs infantils sobre consum responsable.

El Mobile Social Congress és un espai obert a tota la ciutadania que ofereix una perspectiva crítica sobre el model actual de producció i consum de tecnologies de la informació i la comunicació, i una oportunitat per conèixer models i projectes alternatius basats en la sobirania tecnològica, la sostenibilitat i el benefici social. Pots realitzar aquí la teva inscripció.