Llibres TIC per aquest Sant Jordi
Llibres TIC per aquest Sant Jordi. Autor: Pexels. 2019. Llicència: BY-SA.

 

 

 

Novel·les

1. Frankissstein. Una història d'amor -Jeanette Winterson (Editorial Edicions del Periscopi)

 

 

'Frankissstein. Una història d'amor' és una novel·la de ciència ficció,una història de terror que descriu un futur apocalíptic en un present a l'Anglaterra post-Brexit en el qual les dones són substituïdes per robots i en què la intel·ligència artificial juga un paper fonamental: la creació massiva de robots sexuals per a satisfer els desitjos dels homes.

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Estimades màquines - Carme Torras (Editorial Males Herbes)

Estimades màquines (Tapa blanda) · Novela de Ciencia Ficción y Fantástica ·  El Corte Inglés

 

A 'Estimades màquines', Carme Torras, escriptora i professora d’investigació a l’Institut de Robòtica, recull deu històries quotidianes o misterioses, íntimes o divertides, que l’autora ha dividit en tres períodes: les implicacions ètiques que es deriven de l’ús i abús dels mitjans tecnològics en el moment actual; la relació nostàlgica que tenim amb la tecnologia i el avenços en el camp de la robòtica i la intel·ligència artificial en un futur proper.

 

 

 

 

 

 

 

Assaig

3. Tu no ets la teva selfie - Liliana Arroyo (Editorial Pagès Editor)

Tu no ets la teva selfie - 9 Secrets digitals que tothom viu i ningú explica

 

A 'Tu no els la teva selfie' Liliana Arroyo aprofundeix en les xarxes socials des dels sentiments que ens produeix: l’ego, el postureig i el FOMO, l’afany de col·leccionar amics i amigues i la polarització, les apps de la seducció, la dimensió anònima, l’empatx de continguts o la procastinació. Plaers culpables i tensions entre realitat i ficció. 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. 'El trabajo ya no es lo que era' - Albert Cañigueral (Editorial Penguin Libros)

 

Albert Cañigueral dibuixa un nou escenari del món laboral a 'El trabajo ya no es lo que era' analitzant amb rigor les febleses del sistema actual que obliguen a revisar de manera urgent els acords socials al voltant del treball. A més, ens proposa set utopies realistes que tant professionals com empreses poden explorar des d'avui mateix.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conte infantil

5. Lobo solo buscaba Wifi - Pilar Serrano Burgos y Mar Azabal Domínguez (Editorial Amigos de Papel)

 

A 'Lobo solo buscaba Wifi', Pilar Serrano recull com a rerefons l'ús que donem moltes vegades a Internet. Una trepidant aventura per un bosc ple de perills, un senyal que no arriba, molts veïns i un llop desesperat a la recerca de wifi. 

 

 

 

 

 

 

 

6. 'Inventores i els seus invents' - Aitziber López i Luciano Lozano (Editorial Flamboyant)

 

Amb 'Inventores i els seus invents', Aitziber López ens descobreix què han inventat les dones. Perquè els objectes,  màquines i mobles que tenim al nostre voltant, han estat inventats per algú i molts d'ells van ser ideats per  dones que volien millorar el món. Una bonica i divertida selecció que ens capbussa't en un món de progrés.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I recordeu que podreu trobar alguns altres llibres dins el repositori de Dones i TIC, aquí.