La nova edició del campus d’estiu ‘L’Estiu a l’Òmnia’ ha comptat amb una cinquantena de persones dinamitzadores participants, que han pogut compartir experiències, mirades i interessos. Descobreix més!

Imatge d'intel·ligència artificial
Imatge d'intel·ligència artificial. 2021. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

Durant els tres darrers divendres del mes de juliol, les persones dinamitzadores de la Xarxa Òmnia han pogut participar en una nova edició del campus d’estiu ‘L’Estiu a l’Òmnia’. Enguany, la proposta formativa ha estat una nova oportunitat perquè els dinamitzadors i les dinamitzadores de la Xarxa Òmnia poguessin endinsar-se en els reptes de la intel·ligència artificial. En total, hi han participat una cinquantena de persones dinamitzadores de la Xarxa Òmnia, que han pogut compartir experiències, mirades i interessos al voltant de la intel·ligència artificial.

En concret, la primera sessió va comptar amb la Paula Boet de l’Ajuntament de Barcelona, que va introduir el terme de la intel·ligència artificial amb la seva definició i amb la seva història i va parlar de les seves aplicacions en el dia a dia i dels seus usos com, per exemple, a les aplicacions, a l’administració pública o a la medicina. També, Boet va aprofundir sobre el costat fosc de la intel·ligència artificial en funció de la seva finalitat i dels seus criteris de funcionament. Tot seguit, la segona sessió va comptar amb la Paula Guerra de l’entitat Algorace, que va presentar la feina de l’entitat mostrant la intel·ligència artificial com un mecanisme de racialització i d’automatització de la desigualtat. En aquesta línia, Guerra va exposar alguns exemples de la vinculació entre el racisme i la intel·ligència artificial en els actuals sistemes de benestar, d’educació i de violència masclista.

A continuació, la tercera sessió es va convertir en un espai per a compartir experiències i per a debatre sobre l’impacte de la intel·ligència artificial a la Xarxa Òmnia. En aquest sentit, es va comptar amb la participació de quatre persones dinamitzadores: Marc Rodas del Punt Òmnia Fundació Marianao (on es porten a terme tallers d’intel·ligència artificial i capacitació digital), Fermín Santano del Punt Òmnia Radia Perlman (on es porten a terme tallers d’intel·ligència artificial i creacions digitals a centres penitenciaris), Maria Cristina Segura del Punt Òmnia Casal Cívic Badia del Vallès (on es porten a terme tallers d’intel·ligència artificial amb la gent gran) i David Gateu del Punt Òmnia Valls Vallsgenera (on es porten a terme tallers d’intel·ligència artificial amb la ciutadania).