Ricard Faura al taller sobre l'ACTIC al Fuerteventura Meeting Point
Ricard Faura al taller sobre l'ACTIC al Fuerteventura Meeting Point.

El continent africà va centrar part de l'atenció de la trobada, amb les ponències de Seth Sall, del Ministeri de Comunicació i Telecomunicacions de Senegal; Luis Abascal, promotor de la ciutat tecnològica de kista, a Suència, i que va parlar sobre com apropar Fuerteventura i els països africans; i Hoda Dahroug, representant del Govern d'Egipte i del PNUD Egipte.

El coworking, la innovació a diverses xarxes de telecentres de l'estat i les certificacions de les competències digitals van ser les altres protagonistes del matí del dimarts 24 de març. La directora de l'Oficina de Dinamització de la Xarxa Punt TIC, Esther Subias, va participar a la taula rodona sobre bones pràctiques de les xarxes de telecentres, tot explicant els projectes innovadors en què treballa la comunitat catalana així com noves iniciatives en què té posat el focus.

En el marc de les campanyes Get Online Week i eSkills fo Jobs, la capacitació digital va ser la protagonistes de les activitats de la tarda. Així, els i les assistents a la trobada van participar a quatre tallers diferents: el taller sobre el programa formatiu per a dones estrangeres Hola Fabiola, el taller per donar a conèixer la xarxa social per a joves Yourock i dos tallers sobre diferents certificacions de competències digitals, la basca Ikanos i la catalana ACTIC.

La jornada va tancar amb una taula rodona sobre les professions digitals i un homenatge als dinamitzadors i dinamitzadores de Fuerteventura.

El dia 25 va estar exclusivament dedicat a la Coalició Local Espanya de la Grand Coalition for Digital Jobs. Isidre Bermúdez, responsable de programes de formació i I+D de la Fundació Esplai, va liderar el workshop, on els i les participats van poder proposar idees i activitats per seguir treballant en aquest projecte.

Us deixem fotografies de totes aquestes activitats. Aviat també us oferirem un reportatge en vídeo.