Logotip de la Generalitat de Catalunya
Logotip de la Generalitat de Catalunya.

La Generalitat, a través de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament d’Empresa i Ocupació, s’afegeix a la celebració avui, 22 de juny, del Dia de l’oficina a casa.

A través d'aquesta iniciativa Microsoft Ibèrica vol donar a conèixer a les empreses i professionals de tots els àmbits i sectors com gràcies a la tecnologia, els treballadors/ores poden millorar la seva productivitat en un entorn de treball mòbil i flexible, i de quina manera això pot beneficiar la competitivitat de les empreses.

Més de 160.000 persones i gairebé 500 empreses s’han afegit a aquesta iniciativa, que compta també amb el suport del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç espanyol i de nombroses associacions de treballadors, entitats, fundacions i companyies de telecomunicacions.

 

Fomentant el teletreball a través de la Xarxa Punt TIC i el SOC

Aquesta iniciativa reforça la tasca que es ve desenvolupant des del Govern català pel que fa a l’impuls del teletreball com a eina de millora laboral i empresarial. En aquesta línia, la Generalitat posa a disposició de la ciutadania, mitjançant la Xarxa Punt TIC instal·lacions amb recursos informàtics i tècnics compartits que ofereixen tot un ventall de serveis destinats al públic en general, a persones teletreballadores o a professionals autònoms.

Igualment, i a través del Servei d’Ocupació de Catalunya, el Govern català ofereix informació detallada sobre el teletreball, també com a possible sortida professional per a aquelles persones que, per la causa que sigui, tenen dificultats o no poden desplaçar-se a un lloc de treball convencional.

 

Beneficis del teletreball

Segons un estudi realitzat per Vanson Bourne per a Microsoft a 15 països europeus, el 86% dels empleats de l’Estat espanyol considera que la seva vida milloraria si disposessin de més flexibilitat laboral, mentre que el 76% dels que ja gaudeixen d’aquesta flexibilitat creuen que són més productius quan treballen des de casa.

Partint d’aquestes dades i d’altres indicadors de l’estudi, com ara el nivell de competitivitat de les empreses espanyoles, el "Dia de l’oficina a casa" vol, d’una banda, difondre el missatge que facilitar als empleats que treballin des de casa repercuteix directament en la seva productivitat i, per tant, en la competitivitat de l’empresa, i d’altra, sensibilitzar les empreses sobre la necessitat de fer front a dos reptes: disposar de la tecnologia necessària per dur a terme plans de teletreball i crear una cultura empresarial que faci que tant l’empresari com el personal confiïn que l’empleat sigui productiu fora de l’oficina.

Per assolir aquests objectius, la iniciativa compta amb una plana web en què s’expliquen els beneficis del teletreball no només per a l’empresa i el treballador sinó també per al medi ambient i el benestar de la ciutadania en general (reducció de desplaçaments, integració d’empleats amb mobilitat reduïda). Igualment, s’hi faciliten eines i recursos de formació per treballar des de casa i s’hi ofereix la possibilitat de participar activament en la iniciativa.