De la mà de hackers ètics, l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya busca identificar possibles vulnerabilitats als webs i a les aplicacions mòbils de l’Administració Pública. Descobreix més!

Imatge d'ordinador
Imatge d'ordinador. 2017. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

L'Agència de Ciberseguretat de Catalunya ha posat en marxa un programa per a identificar possibles vulnerabilitats als webs i a les aplicacions mòbils de l'Administració Pública. La iniciativa consisteix a donar accés controlat a un conjunt de persones investigadores de seguretat informàtica especialitzades en la detecció de punts vulnerables en els sistemes informàtics, popularment conegudes com a hackers ètics. En aquest sentit, el programa complementa els escanejos usuals, les anàlisis continuades, les accions regulars de ciberseguretat i el monitoratge constant dels sistemes. Així doncs, la iniciativa permet arribar allà on les mesures habituals no arriben, incrementant les probabilitats d’identificar possibles vulnerabilitats i fent una supervisió exhaustiva.

Durant els primers mesos de la iniciativa, s’han identificat prop d’una desena de punts vulnerables. En conseqüència, l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, que continua transformant-se digitalment, accelerarà les mesures correctives i incorporarà nous recursos per a blindar la situació. També, el programa busca promoure el talent del territori i fomentar la innovació en els sistemes informàtics de l'administració pública.