El Punt TIC de la Biblioteca Tirant lo Blanc de la localitat de Belianes va acollir una jornada pràctica sobre ficció digital per a persones professionals de les biblioteques.

Imatge del Punt TIC de la Biblioteca Tirant lo Blanc
Imatge del Punt TIC de la Biblioteca Tirant lo Blanc. 2024. Tipus de lletra: Punt TIC de la Biblioteca Tirant lo Blanc. Llicència: Tots els drets reservats.

El passat dissabte 13 d’abril, el Punt TIC de la Biblioteca Tirant lo Blanc, que es troba a la Plaça de l’Ajuntament, sense número, de la localitat de Belianes, a Lleida, va acollir una jornada pràctica sobre ficció digital per a persones professionals de les biblioteques públiques del territori. Dinamitzada pel Grup de Treball ‘Biblioteques i Ficció Digital’ del Col·legi Oficial de Bibliotecaris - Documentalistes de Catalunya, la jornada tenia la finalitat de mostrar des de l’experiència com les biblioteques que formaven part del grup aplicaven la ficció digital tant en les activitats de mediació com en les activitats de promoció de la lectura. En total, hi van participar una desena de biblioteques de la xarxa i persones representants de Biblioteques Públiques de Catalunya a Lleida i Tarragona. La jornada es va iniciar amb una breu introducció sobre la ficció digital per a poder compartir un mateix marc teòric. Tot seguit, es van intercanviar experiències mitjançant petits grups de treball on es va aprofundir en la mediació amb tauletes i ordinadors i en la promoció de la lectura amb un punt de ficció digital i activitats diverses. A continuació, es va obrir un espai per a plantejar preguntes i reflexions, així com per a programar les següents accions del Grup de Treball ‘Biblioteques i Ficció Digital’. En concret, es va experimentar amb diversos jocs: Windosill, Mitoza, Chuchel, Gorogoa i Lumino City.