Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

La DGACC engega un procés participatiu per repensar el Programa Òmnia

Publicat el 09/11/2018
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Procés participatiu Òmnia
La DGACC engega un procés participatiu per repensar el Programa Òmnia, per Xarxa Òmnia. Llicència: Tots els drets reservats

El 2019 la Xarxa Òmnia farà 20 anys i la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària (DGACC) obrirà un procés participatiu per reflexionar i repensar com ha de ser el programa els pròxims anys. L'objectiu és donar respostes als nous temps, a les noves realitats i a les noves necessitats de la ciutadania, així com incorporar estratègies innovadores.

Al llarg de la seva trajectòria el Programa Òmnia ha tingut una innegable capacitat per adaptar-se a les noves realitats socials. Actualment, està fortament consolidat i arrelat al territori i és un referent de socialització i d’aprenentatge a tot Catalunya.

Així i tot, des de la DGACC consideren que el programa hauria de fer un nou pas endavant, un pas que implica repensar-lo i redefinir-lo, amb l’objectiu de donar respostes als nous temps, a les noves realitats i a les noves necessitats emergents de la ciutadania, i posar al servei del programa estratègies innovadores.

Amb aquest objectiu, la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, amb la col·laboració de la Direcció General de Participació Ciutadana, iniciarà un procés participatiu a partir del segon trimestre de 2019.

Estan convidats a participar-hi tots els actors que intervenen en la xarxa i hi estan vinculats: entitats gestores dels Punts Òmnia, personal dinamitzador, entitats i associacions del teixit social al voltant dels Òmnia, els i les participants i les administracions.

Les preguntes sobre les quals es debatrà i reflexionarà són:

  • Quin és el paper de la Xarxa Òmnia en la política pública de la lluita per a la inclusió social del Govern?
  • Quin ha de ser el rol dels diferents agents que intervenen per a la materialització del programa?
  • Com ha de teixir-se la governança de la Xarxa?

Està previst que el procés es desenvolupi tant de manera presencial amb debats dinamitzats, com de manera telemàtica. També es faran sessions autogestionades, per tal de poder cobrir el màxim de territori i de Punts Òmnia.