L’objectiu és donar visibilitat al paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de les noves tecnologies, així com oferir noves referents a nenes i noies.

Imatge de dona
Imatge de dona. 2020. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

La desena edició dels Premis DonaTIC continua en marxa. El passat dilluns 3 de juny, va finalitzar el termini de presentació de candidatures, que podien ser proposades per la mateixa dona candidata o per qualsevol altra persona física o jurídica, a una de les vuit categories (Emprenedora, Empresària, Professional, Acadèmica/Investigadora, Divulgadora, DonaTIC Revelació, Estudiant TIC i iniciatives referents) i de les sis subcategories (dins d’Estudiant TIC, hi ha Estudiant TIC Universitària, Estudiant TIC FP, Estudiant TIC de requalificació o millora de les habilitats i Estudiant TIC de doctorat i dins d’iniciatives referents, hi ha Iniciativa Referent Empresarial i Iniciativa Referent Entitat, Centre Formatiu o Institució). En total, la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya ha rebut setanta candidatures. Aquestes setanta candidatures es distribueixen de la següent manera: 8 candidatures a Emprenedora, 5 candidatures a Empresària, 4 candidatures a Professional, 6 candidatures a Acadèmica/Investigadora, 16 candidatures a Divulgadora i 7 candidatures a DonaTIC Revelació, així com 12 candidatures a Estudiant TIC i 12 candidatures a iniciatives referents.

L’objectiu dels Premis DonaTIC és reconèixer i donar visibilitat al paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de les noves tecnologies, així com oferir noves referents a nenes i noies i promoure les vocacions en ciència, en tecnologia, en enginyeria i en matemàtiques. Actualment, les candidatures estan sent avaluades per un jurat mixt integrat per persones professionals del sector tecnològic i del món acadèmic, empresarial, institucional i associatiu. En concret, l’avaluació consta de dues parts: una primera part a càrrec del comitè tècnic que selecciona les candidatures semifinalistes i una segona part a càrrec del comitè d’honor que és l’encarregat de triar les candidatures finalistes i la candidatura guanyadora. L’acte de lliurament tindrà lloc en el marc del Dia d’Ada Lovelace, que es commemora el segon dimarts d’octubre, en reconeixement de qui va ser la primera programadora. Després de deu convocatòries, el total de candidatures presentades ascendeix a 777, consolidant els Premis DonaTIC com a referents en el reconeixement i en la divulgació del paper i del talent de les dones en l’àmbit tecnològic i en l'àmbit digital.