Smart City Expo World Congress
Smart City Expo World Congress. Autor: Smart City Expo World Congress (Facebook).

L'Smart City Expo World Congress arriba enguany a la seva setena edició. Pretén ser "el lloc per col·lectivitzar la força urbana, augmentar la fortalesa de les ciutats, identificar oportunitats de negoci, establir associacions i contribuir a promulgar polítiques comunes. Un lloc per compartir investigacions, bones pràctiques i solucions comunes, aconseguides mitjançant una col·laboració eficaç".

És el punt de trobada de governs, empreses, emprenedors/ores i centres de recerca, on les ciutats es troben amb altres ciutats, mostren els seus projectes i troben noves solucions i on les empreses fan negocis. L'edició de 2016 va acollir 16.688 assistents i 420 conferenciants de més de 600 ciutats, tot reafirmant-se com el principal esdeveniment mundial per a les ciutats.

La inscripció ja és oberta i hi ha diferents tipus d'entrades.

En el marc de l'esdeveniment, es convoquen els World Smart City Awards. També es fa una crida per poder presentar solucions innovadores al llarg del congrés.

World Smart City Awards

Per tal d'identificar ciutats, projectes i idees innovadores en línia amb la promoció del desenvolupament urbà sostenible a tot el món, en el marc d'aquest congrés es convoquen cada any els World Smart City Awards. L'objectiu d'aquests premis és reconèixer, promoure i donar suport a estratègies, projectes i idees pioneres a la ciutat que potencialment poden canviar la vida dels ciutadans i ciutadanes, a través de la seva innovació, impacte i viabilitat, així com, estimular ciutats inclusives, equitatives, segures, saludables i de col·laboració.

Aquesta convocatòria rep cada any centenars de propostes d'actors clau de la ciutat intel·ligent d'arreu del món. En l'edició 2016, per exemple, van rebre 259 sol·licituds de 45 països participants.

Els premis s'adrecen tant al sector públic com al privat i les propostes que s'hi presentin hauran d'estar relacionats amb un dels temes de l'edició de 2017: 

  • Governança
  • Mobilitat
  • Ciutats segures
  • Economia
  • Sostenibilitat
  • Economia circular
  • Societat
  • Dades i Tecnologia

S'hi poden presentar propostes fins al 4 de setembre.

Call for Solutions

Aquesta convocatòria busca solucions de ciutats intel·ligents inspirades i innovadores que puguin marcar la diferència, incloses les solucions del mercat d'aplicacions mòbils, productes o prototips.

Les solucions guanyadores seran seleccionades pels seus nivells de viabilitat, impacte i innovació per part d'un comitè tècnic d'experts, i es mostraran en temps real en dues àrees clau del congrés: The Village, una nova zona a l'aire lliure; i a l'Àgora, un punt clau en el cor de l'esdeveniment.

Les propostes hauran de girar al voltant de les temàtiques del congrés i s'hauran de presentar abans del 4 de setembre de 2017.