Els dies 15, 16 i 17 d’octubre, la ciutat de Madrid ha estat l’escenari de la nova edició de l’All Digital Summit. L’esdeveniment ha volgut esdevenir una plataforma per a compartir coneixements i idees al voltant de les últimes innovacions tecnològiques, així com ha volgut facilitar el treball en xarxa i l’enfortiment de les aliances en competències digitals, emprenedoria, ocupabilitat i educació. Així mateix, l’All Digital Summit ha volgut posat el focus en els drets digitals i en com aquests es reflecteixen en els diferents documents internacionals oficials, en la lluita contra l’exclusió social i en la discriminació i en promoure una ciutadania més conscient i compromesa. Altheo Valentini, president d’All Digital, ha destacat el paper d’All Digital en la configuració de la política europea i en la millora de les competències digitals. Valentini ha dit que quan es parla de drets digitals s’hauria d’incloure a totes les persones, independentment de la condició de ciutadania.
La nova edició d’All Digital ha comptat amb conferències magistrals d’alt nivell com, per exemple, les de Marta Markowska de la Comissió Europea sobre la promoció de les competències digitals i d’Anahí Vallejos Mihotek de la Fundació Esplai sobre les perspectives de la societat civil i amb magnífics panells de persones expertes, tallers pràctics, presentacions ràpides i activitats. A més, l’esdeveniment ha disposat del Digital Village, un espai expositiu interactiu que ha permès al públic assistent explorar projectes de transformació digital d’avantguarda en un format participatiu. En aquest sentit, la nova edició d’All Digital s’ha estructurat al voltant de quatre eixos temàtics dissenyats per a promoure una ciutadania digital responsable i compromesa: el foment de la societat digital, l’educació i l’alfabetització mediàtica, les dades i la intel·ligència artificial, els drets digitals europeus, la seguretat en línia i el benestar digital, i la promoció de la innovació social digital.
En aquest marc, des de l’Oficina Tècnica i de Dinamització de la Xarxa Punt TIC, es va presentar el bloc ‘Famílies TIC’ per a fomentar l'ús crític i responsable de les noves tecnologies entre els diferents membres de la família. En aquesta línia, des de la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, es va dinamitzar el joc de cartes ‘Les pantalles nostres de cada dia’ per a fomentar i acompanyar la conversa familiar sobre l'ús dels dispositius digitals. De la mateixa manera, en el marc de l’All Digital Summit 2024, el dia 16 d’octubre, es va celebrar l’acte de lliurament dels All Digital Awards 2024. Enguany, Pedro María Vega Rodríguez d'Espanya va rebre el guardó de la categoria de millor persona facilitadora, Marilena Maragkou de Grècia va rebre el guardó de la categoria de millor persona generadora del canvi digital i Learning ML, impulsada per Juan David Rodríguez García d’Espanya, va rebre el reconeixement de la categoria de millor recurs digital.