Imatge per il·lustrar la notícia sobre la presentació de la campanya 'Get Your Facts Straight!' el 10 de març a Bruseles
Imatge per il·lustrar la notícia sobre la presentació de la campanya 'Get Your Facts Straight!' el 10 de març a Bruseles. Autor: Pexels. 2019. Llicència: BY-SA.

El 97% de les persones europees han estat exposades a en línia a la desinformació i notícies falses, el 37% d'elles diàriament. La desinformació té un impacte negatiu en la societat i en particular, en temàtiques que tenen a veure amb a la política, la immigració, les minories socials i la seguretat.

Fa 11 anys, ALL DIGITAL va iniciar una campanya europea sobre alfabetització digital i en línia per ensenyar els beneficis i oportunitats del món digital.

La campanya 'Get Your Facts Straight' vol continuar aquest treball degut a la creixent digitalització de la societat, on els mitjans de comunicació i l'alfabetització digital han esdevingut part integral d'aquesta. L'objectiu és lluitar contra aquest fenomen per donar eines a ciutadans/es i famílies.

La trobada es celebrarà a Brussel·les el 10 de març on es donaran cita diferents entitats que amb el següent programa:

14:30 h. Inscripcions i Cafè

15:00 h. Benvinguda

A càrrec de Renato Sabbadini, conseller delegat d'ALL DIGITAL

15:30 h. Debat: 'Lluitar contra la desinformació i les falses novetats mitjançant l'alfabetització mediàtica'

Com podem donar capacitat als ciutadans a convertir-se en pensadors crítics, a reconèixer la desinformació i a respondre amb resposta. Quina és la millor fórmula per tenir èxit programes educatius sobre alfabetització mediàtica? Qui ha d'estar implicat?: persones educadores, joves, mares i pares, periodistes, plataformes?.

A càrrec de Juliane von Reppert-Bismarck, consellera delegada i fundadora de Lie Detectors, Ruurd Oosterwoud, fundador de @ DROG, Paolo Cesarini, cap d'unitat de convergència de mitjans i mitjans de comunicació social de l'European Citizens Action Service, Mozilla i Clara Hanot, responsable d’advocacia i captació de fons de la EU Disinfolab.

16:30 h. Presentació oficial de la campanya 'Get Your Facts Straight!'

17:00 h. Conclusions, comentaris de cloenda i foto general

17:30 Networking

Podeu formalitzar aquí la vostra inscripció.