Logotip d'idCAT, CTC Masquefa i Ajuntament de Masquefa
Logotip d'idCAT, CTC Masquefa i Ajuntament de Masquefa.

L’idCAT és la identitat digital dels ciutadans i ciutadanes, un identificador digital que assegura la integritat i la confidencialitat de les transaccions electròniques, garantint la identitat de la ciutadania. Amb aquest certificat digital es poden fer més d’un centenar de tràmits i gestions davant les administracions amb tota la seguretat jurídica i tècnica.

L’idCAT es pot sol·licitar mitjançant la pàgina web www.idcat.net. Un cop feta la petició el sol·licitant ha de personar-se al Centre Tecnològic Comunitari amb el formulari i també la fotocòpia del DNI compulsada perquè li sigui validada la sol·licitud. L’horari d’atenció al públic per a aquest servei és dimarts i dimecres, de 10:00h a 13:00h i de 17:00h a 20:00h. Al CTC també es pot compulsar la fotocòpia del DNI.

Els certificats idCAT permeten als ciutadans i ciutadanes signar i xifrar documents en format electrònic, signar i xifrar correus electrònics, i realitzar tràmits i consultes en línia amb tota garantia i agilitzant-ne les gestions.

Amb l’idCAT es poden fer tràmits particulars amb diferents administracions i, a més assegura la integritat de les dades que s’envien. Així per exemple, es pot fer la declaració d’Hisenda, aconseguir un Informe de Vida Laboral de la Seguretat Social, o pagar tributs gestionats per la Generalitat de Catalunya a través del portal www.e-tributs.net, entre altres.

Podeu consultar els més de cent usos concrets de l’idCAT a www.idcat.net.