Inauguració del Punt TIC elcanal
Inauguració del Punt TIC elcanal.

Jordi Bosch, secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, va ser l’encarregat de donar el tret de sortida oficial a les noves instal·lacions. Elcanal és una iniciativa conjunta entre l’Oficina de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu i la Fundació Mil·lenari (de l’Obra social de Caixa Manlleu). En nom d’aquestes dues entitats, van participar a l’acte David Bosch, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Manlleu i Jordi Espona, secretari general de Caixa Manlleu.

Un cop acabats els actes oficials el canal va oferir durant tota la tarda una jornada de portes obertes amb tallers de diverses temàtiques i es van presentar tots els espais. Els tallers amb més participació van ser un de retoc fotogràfic, que va fer servir eines de programari lliure com el Gimp i un de menys relacionat amb les TIC però igualment suculent: un tast de xocolates a càrrec de l’empresa Xocoter.

Al mateix espai del Punt TIC es van fer tallers de Xarxes Socials, Creació d’Avatars i un altre per conèixer eines per escoltar música de forma legal a través d’Internet. Es tractava de cursos ràpids i senzills, de poc més d’una hora, però que havien de servir per mostrar la versalitat de l’aula. El Punt TIC vol ser un dels eixos centrals d’aquest nou elcanal. Els seus 8 ordinadors estan disponibles per tothom que necessiti una eina per treballar, estudiar i/o connectar-se a Internet. A més, durant les hores que no està obert al públic, la Feinateca usa l’aula com un espai d’inserció laboral. També pot servir com a espai improvisat per realitzar cursos puntuals i a través de les seves activitats es potencia tota la programació de la resta d’espais.Taller de Creació d'Avatars

No cal dir que la jornada de portes obertes va ser tot un èxit de participació i que per tota la gent implicada en el projecte es va convertir en una festa. I com no podia ser d’una altra manera, vàrem remullar-ho amb cava.