Imatge per a il·lustrar la notícia sobre eines digital per organitzar-se
Imatge per a il·lustrar la notícia sobre eines digital per organitzar-se. Autor: Pixabay. 2015. Llicència: BY-SA.

 

 

Per informar de les nostres activitats

Apuntar les activitats, informar o enviar recordatoris a les persones usuàries. Una de les eines claus per organitzar-nos millor són els calendaris digitals. Hi ha moltes disponibles al mercat però en destaquem tres:

1. Google Calendar

Amb Google Calendar, podrem crear calendaris, apuntar esdeveniments i tasques. Una de les avantatges és que tots els calendaris que feu els podeu compartir amb altres usuaris/es perquè puguin visualitzar-lo i/o modificar-ho.

A més, a les anotacions i esdeveniments que feu, podeu afegir-hi recordatoris. Aquests recordatoris s’envien per correu electrònic o a un dispositiu mòbil.

Google Calendar permet afegir una versió interactiva del teu calendari al teu lloc web perquè les persones usuàries puguin guardar els teus esdeveniments.

2. Mozilla Sunbird

Sunbird és l’eina calendari de programari lliure de Mozilla. Disposa de totes les eines habituals per organitzar-se el temps: un gestor de calendaris, una llista de tasques i un sistema d'alarmes que avisen quan s'acosta un moment determinat.

3. Thunderbird Lightning Calendar

Si feu servir Linux, la millor opció és Thunderbird Lightning Calendar, una alternativa de programari lliure.

Thunderbird no només és una de les millors aplicacions de correu electrònic que podeu trobar, sinó que també és un calendari excel·lent. Ofereix una pestanya per al vostre correu electrònic, el calendari i les tasques.

La configuració us permet saltar fàcilment entre comunicar, planificar i gestionar el que necessiteu per a fer-ho. A la pestanya del calendari, podeu veure un resum de tot el que hi ha a la vostra programació d'avui, fins i tot si heu apuntat els mesos per planificar esdeveniments en el futur.

screenshot-calendar-thunnderbird.png

Per no oblidar-nos de res

Amb les llistes digitals, podreu anotar totes les tasques a realitzar i saber en quin estat estant D’aquestes eines n’hi han moltes, però destaquem dues que tenen versió per a dispositius mòbils i ordinador.

1. Trello

Trello és una bona eina per crear tasques i llistes de tasques. La seva App té una versió gratuïta molt completa i una versió de pagament amb més funcionalitats.

Segueix la filosofia "kanban" un mètode d’organització basat en un sistema d’informació. En el cas de les tasques, el mètode kanban es diferencia per classificar les tasques en les següents columnes: tasques per fer, tasques que s’estan fent i tasques fetes.

A més, Trello permet afegir més columnes i recordatoris a les tasques i compta amb una versió per aplicació de mòbil i per a navegador web.

2. TaskBoard

TaskBoard és una versió de programari lliure amb diverses aplicacions per gestionar tasques. Una d’elles és s’instal·la en un servidor. Un cop instal·lat en el servidor, podreu utilitzar l’aplicació des d’un navegador web.

També funciona amb el sistema kanban amb la mateixa classificació de tasques.

taskboard-1.png

Per tenir sempre a punt la nostra documentació

D’eines d'emmagatzematge n’hi han moltes, cadascuna amb les seves particularitats, però us en volem destacar tres.

1. Dropbox

Dropbox és una eina que permet allotjar documents al núvol i és accessible des de qualsevol dispositiu mòbil o ordinador. Una de les seves particularitats és que permet sincronitzar carpetes dels vostres dispositius per gestionar la vostra documentació allà on sigueu.

Disposa d'una versió gratuïta de 2GB.

2. Mega

Mega és un servei en el núvol similar a Dropbox que permet intercanviar lliurement arxius de tota mena d'una forma molt més segura per als usuaris/es.

Funciona encriptant els arxius que es pugen als seus servidors. Això significa que estan xifrats tot i que aquest sistema de xifrat no és anònim. La plataforma emmagatzema moltes dades sobre els usuaris, incloses adreces IP, com adverteix la política de privacitat.

La seva versió gratuïta només implica el registre i ofereix 50Gb d'emmagatzematge.

mega.nz.png

3. Nextcloud

Nextcloud és una eina de programari lliure que també ens permet sincronitzar arxius, carpetes, calendaris i contactes entre múltiples dispositius.

A diferència d’altres serveis similars com els de Google o Dropbox, està centrat específicament a proporcionar-nos seguretat, privacitat i el control total de les nostres dades, ja que aquestes s'emmagatzemen localment en la nostra xarxa local, no es pugen a cap núvol públic ni servidor extern si no volem.