Nens i nenes de l'Òmnia Espronceda realitzen un taller per aprendre jugant la història, cultura i tradicions, art, esports i gastronomia de diferents països del món a través d'Internet
Nens i nenes de l'Òmnia Espronceda realitzen un taller per aprendre jugant la història, cultura i tradicions, art, esports i gastronomia de diferents països del món a través d'Internet. Autor: Punt Òmnia Espronceda. 2019. Llicència: Tots els drets reservats.

Costa d'Ivori, Japó o Itàlia. Són tres dels països que han pogut descobrir els nens i nenes del projecte "Viure els barris" del Punt TIC Espronceda de Sabadell.

El taller, s'ha realitzat dins del Casal d'estiu en col·laboració amb el programa socioeducatiu "Jugar i Llegir" (Jugar i Descobrir a partir de setembre) que contribueix en el desenvolupament integral dels infants mitjançant el joc, la lectura i l’educació en valors.

Cada setmana, els infants "viatgen" a un país diferent per conèixer els seus costums, història, tradicions, llengua, art, esports, gastronomia, etc. a través de la lectura i jocs i activitats amb els ordinadors.

Els i les participants que han assistir a aquestes activitats, tenen entre 4 i 12 anys dividits en dos grups segons l'edat: petits i grans. En cada sessió, tracten un tema diferent segons les seves inquietuds i el treballen amb activitats diferents amb l'ordinador.

A la darrera sessió, van parlar de la gastronomia típica i van sortir diferents elements relacionats com la pasta, la pizza, els gelats, els postres... A partir d'aquí els dinamitzadors i les dinamitzadores, van proposar tres o quatre jocs per internet per a que cadascun dels participants preparés diferents plats típics italians mitjançant l'ordinador.

Algunes de les activitats que es realitzen dins d'aquest programa són aprendre a buscar els països amb el Google Maps, veure vídeos a través del YouTube per a conèixer les tradicions i la cultura, concursos, degustar productes típics de cada país amb berenars... A més a més, al final de cada setmana, busquen música tradicional de cada país i/o alguna pel·lícula relacionada.