Logotip del Festival Drumbeat
Logotip del Festival Drumbeat.

La primera edició del Festival Internacional Drumbeat tindrà lloc a Barcelona, del 3 al 5 de novembre, als recintes del FAD i del MACBA (a la Plaça dels Àngels).
L'organitza la Fundació Mozilla, amb la participació d'altres iniciatives a favor del patrimoni digital comú, com ara Creative Commons i Wikimedia Foundation, i juntament amb diferents personalitats de l'àmbit de la societat digital i de l'educació.

Aquest festival intentarà donar resposta a la pregunta: Està anant Internet cap a una bona direcció? Drumbeat vol incidir en la resposta d'una forma activa i ofereix l'espai i la infraestructura necessària per transformar les idees i projectes de la gent en realitats. Pretén facilitar un punt de trobada per tal que puguin juntar-se, interactuar i participar grans pensadors/ores de la cibersocietat, tecnòlegs/es, bibliotecaris/àries, viquipedistes, creadors/ores de continguts lliures, hackers de tota mena i periodistes.

La temàtica triada per a aquest primer festival Drumbeat ha estat l'educació i com les noves tecnologies poden canviar la manera en què aprenem. Hi haurà tot tipus d'espais on es podrà ensenyar i aprendre (estudis, laboratoris, zones de jocs, aules, carpes a la plaça pública...). Seran doncs, tres dies per avaluar idees, participar en tallers específics, compartir experiències i explorar les interseccions entre les tecnologies web, que ja formen part de l'educació informal, i l'educació acadèmica tradicional.

Més informació a: www.drumbeat.org/Festival