Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Estiu intensiu de programació i robòtica a l'Òmnia CPS Francesc Palau

Publicat el 08/07/2019
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Curs intensiu de programació i robòtica a l'Òmnia CPS Francesc Palau
Curs intensiu de programació i robòtica a l'Òmnia CPS Francesc Palau, per Òmnia CPS Francesc Palau. 2019. Llicència: Tots els drets reservats

L'Òmnia CPS Francesc Palau ha iniciat un curs intensiu de programació i robòtica on els i les participants estan aprenent el funcionament de la plataforma Arduino, mBlock i Scratch.

Arduino és una plataforma de creació d'electrònica de codi obert basada en maquinari i programari lliure, flexible i fàcil d'utilitzar. Permet crear diferents tipus de microordinadors amb diferents tipus d'ús perquè qualsevol pugui utilitzar-lo i modificar-lo. Funciona a través de micro-circuïts integrats als quals es poden gravar instruccions a través de llenguatges de programació creant programes que interactuen amb els diferents circuits de les plaques base.

A l'Òmnia CPS Francesc Palau, han iniciat un curs intensiu per aprendre a programar a través d'aquesta plataforma on l'alumnat ha començat a treballar amb dues Plaques Arduino UNO, on han creat diferents circuïts per obtenir projectes dissenyats amb el programa, com per exemple, un semàfor.

A més a més, amb la plataforma mBlock estan aprenent a programar els robots mBOT seguint un circuit amb els sensors i alhora poder-los moure mitjançant l’smartphone amb MakeBlock. També, han interactuat amb CODE.org per conèixer la programació en blocs i han dissenyat jocs amb la plataforma d’Scratch, entre els quals es troben el Laberint i/o l’Arkanoid.

mBlock és l'entorn gràfic de programació basat en l'editor Scratch 2.0. que ensenya a programar els robots mBOT basats en Arduino mitjançant blocs definits que donen ordres concretes als robots.

Està sent un curs molt enriquidor i experimental, on els alumnes treballen en grup i assoleixen unes competències bàsiques i primordials sobre programació i robòtica.

Et pot interessat també