Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Espanya, tercera potencia mundial en espais de coworking

Publicat el 09/11/2016
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Coworking
Coworking. Font: Coworking Spain

Després dels Estats Units i Alemanya, Espanya és l'estat amb més espais de treball compartir. En té al voltant de 1.000 coworkings, el 50% a Barcelona i Madrid. Són dades de l'Enquesta sobre l'Estat de Coworking a Espanya 2015.

L'Enquesta sobre l'Estat de Coworking a Espanya 2015 es va realitzar en espais de coworking llistats en el directori Coworking Spain sobre una població de prop de 200 persones, entre gestors i antics gestors d'espais de coworking, coworkers que treballen en aquests centres i treballadors independents que mai han treballat en un espai de coworking.

Segons aquest document, els espais de coworking ocupen gairebé 250.000 metres quadrats a l'estat espanyol. Hi desenvolupen les seves tasques al voltant de 25.000 coworkers (el 2014 eren poc més de 15.000) i el sector mou 10 milions d'euros. Tres ciutats aglutinen el 55% dels espais de coworking: Barcelona (30%), Madrid (20%) i València (5%).

Les persones que desenvolupen les seves tasques als espais de coworking es diuen "coworkers" i l'enquesta ofereix un "retrat robot" del coworker més comú: És home, té 40 anys, és autònom o freelance, és arquitecte i abans de treballar en un espai de coworking desenvolupava les seves tasques professionals des de casa.