Il·lustració sobre dones i tecnologia
La poca presència de dones en l'enginyeria informàtica ha fet que el COEINF crei una comissió per estudiar aquest fet. Autor: COEINF. Llicència: Tots els drets reservats.

En totes les titulacions STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) les dones estan infrarepresentades i especialment en el sector de l’enginyeria informàtica. Aquest és un tema que preocupa al Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya, que ha decidit crear un òrgan específic per analitzar la bretxa digital de gènere.

Així, ha nascut la comissió Dones-COEINF, que té "la missió de crear un espai de treball específicament orientat a dissenyar accions col·legials que permetin millorar la proporció de gènere dins la professió".

Una de les primeres accions que està portant a terme la nova comissió és l'organització del primer Grad Cohort Workshop que es fa fora dels Estats Units. Ho fa en col·laboració amb la Facultat d’Informàtica de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya. Són trobades de dones estudiants de màster o doctorat en l’àmbit de la informàtica.

Barcelona Grad Cohort Workshop tindrà lloc el 18 i 19 d'octubre de 2018. Hi ha 50 places i les dones interessades a participar-hi hauran de fer la inscripció abans del 22 de juliol.