La iniciativa es troba a la plaça de les Germanes Ocaña al barri de Collblanc de L’Hospitalet de Llobregat i es preveu que hi romangui fins a mitjans del mes d’octubre. Participa-hi!

Imatge de la Fundació AEMA
Imatge de la Fundació AEMA. 2023. Tipus de lletra: Fundació AEMA. Llicència: Tots els drets reservats.

En el marc del Punt TIC La Florida - Les Planes i dinamitzat per la Fundació AEMA, el projecte TIC-Truck fomenta l’ús de les noves tecnologies de la informació i de la comunicació a la ciutat de L’Hospitalet de Llobregat. La voluntat és apropar els punts d’acompanyament digital a les portes de les llars dels veïns i de les veïnes de la localitat. La iniciativa, que va començar l’activitat el passat mes de març, ha tingut una molt bona acollida al llarg d’aquests primers mesos acompanyant i donant suport a l’hora de realitzar tràmits digitals. Actualment, el projecte itinerant ha assessorat més de 500 persones. Els temes més demandats han estat la tramitació de la preinscripció escolar i l’assessorament al voltant de tràmits digitals i de projectes de la localitat. En aquesta línia, la franja d’edat més habitual ha estat la de 35 a 44 anys i la segona ha estat la de 25 a 34 anys.

Així doncs, cada dos o tres mesos, el projecte TIC-Truck, que consisteix en un contenidor marítim reciclat que s’ha reconvertit en una oficina mòbil, s’instal·la a un barri diferent de la ciutat de L’Hospitalet de Llobregat, concretament a un emplaçament de referència per a la ciutadania. A hores d’ara, la iniciativa es troba a la plaça de les Germanes Ocaña al barri de Collblanc de L’Hospitalet de Llobregat i es preveu que hi romangui fins a mitjans del mes d’octubre. Abans, el projecte va visitar el barri de Sant Josep, els mesos de març i abril on va acompanyar 230 persones, i el barri de Santa Eulàlia, els mesos de maig i juny on va acompanyar 260 persones.

Les persones dinamitzadores són joves del territori que han rebut formació per part de la Fundació AEMA. La iniciativa itinerant ofereix assessorament de dilluns a divendres alternant les franges de matins i de tardes i els divendres, a més, ofereix formacions gratuïtes creades per les persones dinamitzadores d’acord amb les necessitats i les peticions dels veïns i de les veïnes. En total, hi han participat unes 300 persones.