L’objectiu és crear un repositori amb la voluntat d’ajudar a les entitats i a la ciutadania a entendre l’impacte de la intel·ligència artificial en l’accés als drets socials. Participa-hi!

Imatge d'intel·ligència artificial
Imatge d'intel·ligència artificial. 2021. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

Des de m4Social i la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, amb la col·laboració de KSNET, es vol saber com i quins sistemes d’intel·ligència artificial i processos de decisió automatitzats s’estan utilitzant actualment per part de les administracions públiques de Catalunya. L’objectiu del projecte és crear un repositori amb la voluntat d’ajudar a les entitats i a la ciutadania a conèixer el context actual i a entendre l’impacte de la intel·ligència artificial en l’accés als drets socials. Per aquest motiu, s’ha elaborat un qüestionari sobre el tema.

Així doncs, es demana omplir el formulari a les persones que coneguin casos d’ús d’intel·ligència artificial per part de les administracions públiques. En aquest sentit, no és obligatori contestar totes les preguntes. Únicament, hi ha algunes preguntes molt bàsiques de resposta obligatòria. No obstant això, es prega respondre el qüestionari amb el màxim detall possible. D’aquesta manera, es podrà construir un repositori complet, detallat, útil i enriquidor. Des de l’equip motor del projecte, es demana emplenar el formulari tantes vegades com casos d’ús d’algoritmes d’intel·ligència artificial es coneguin. Davant de possibles dubtes, es pot consultar la llegenda o es pot escriure a mireia.alvarz@ksnet.eu, elena.costas@ksnet.eu o romen.adan@ksnet.eu.

Les persones interessades a participar-hi poden respondre el formulari en aquest enllaç en línia.