Imatge per il·lustrar la notícia
Imatge per il·lustrar la notícia. Autor: Pixabay. 2014. Llicència: BY.

El divendres 31 de maig i el dissabte 1 de juny tindrà lloc l'acte que comptarà amb una taula rodona sobre Tecnologies Humanitzades amb Montxo Algora, director d'ArtFutura, Luis Nacenta, director d'Hangar Centre de Producció i Recerca d'Arts Visuals, i Roberta Bosco, periodista d'El País.

A continuació, es presentaran unes projeccions que exploren diferents metodologies per posar en valor i entendre aquesta relació entre humanitat i món tecnològic a través de diferents pràctiques artístiques i tecnològiques amb l'objectiu de crear noves visions i normes per a entendre el present i el futur digital.

La jornada compatarà amb obres de reconeguts artistes com Alex Popescu, Lubomir Arsov, Nexus Studios, WOW Inc., Substance, Klub Simon, Michael Enzbrunner, Serjan Burlak i Mike Mort.

Programa

DIVENDRES, 31 DE MAIG

19h. Taula rodona: Tecnologies Humanitzades
Què significa ésser humà en l'era de la tecnologia? Per ventura s'adapta la tecnologia a les nostres aspiracions i necessitats reals? o és a l'inrevés? Una discussió sobre la revolució tecnològica i les possibilitats que s'han desenvolupat a través de l'art per a entendre aquesta nova simbiosi entre persones i tecnologia.

Ponents: Montxo Algora, director d'ArtFutura, Luis Nacenta, director d'Hangar Centre de Producció i Recerca d'Arts Visuals i Roberta Bosco, periodista d'El País. Moderen Oriol Pastor, director del festival Mira, i Santi Fort, comissari del festival ArtFutura.

20h. Projecció ArtFutura Premiere
La projecció inclou una selecció dels millors treballs que han passat per l'última edició del festival.

DISSABTE, 1 DE JUNY

10.30h/16h – Cribratge 3D Futura Xou 2018/2019

Goodbye Kansas, Julius Horsthuis, Maxim Zhestkov, Hans-Christoph Schultheiss, Mads Broni, Simon Christoph Krenn. Nicolas Deveaux, Besjan Sertolli, Peter Tomaszewicz, Laurent Witz i Dusan Kastelic.

11.30h/17h. Cribratge Futura Graphics 2018/2019
Una sèrie de mini documentals que exposen els secrets darrere de la màgia dels efectes especials i l'animació 3D.

Alex Popescu, Lubomir Arsov, Nexus Studios, WOW Inc., Substance, Klub Simon, Michael Enzbrunner, Serjan Burlak i Mike Mort. 12.30h/18h – Cribratge Behind the Scenes 2018/2019 Sessió dedicada als “Making off’s”.

13.00h/18.30h. Cribratge ArtWorks 2018/2019
Sessió dedicada als millors treballs de les escoles més reconegudes de gràfics digitals i efectes especials a nivell internacional.

15.45h/19.10h. Cribratge Schools Futura 2018/2019
Sessió dedicada als millors treballs d'animació de tot el món, des de 3D, passant per efectes especials i motion graphics.

15.00h. Cribratge Art Futura Premiere (2a passada)